Arusaamine vajadusest

12 aastat tagasi maale kolides üritasin ülevoolava entusiasmiga 7 aastat oma äri käivitada. Tulemiks oli, et see ei käivitunud, kuid entusiasm hakkas mind ennast sõna otseses mõttes tapma. Neljal viimasel suvel käis kiirabi mulle hinge sisse puhumas, enesehinnang ja kogu olemine oli vaatamata suurtele tunnustustele ja kiidusõnadele allpool Amsterdami nulli. Lapsed hakkasid muretsema, sõbrad mõistsid ja püüdsid aidata. On aga vana tõde, et aidata saab vaid seda, kes on valmis abi vastu võtma. Kogu see pöörane aeg lõppes eelmisel sügisel operatsiooniga. Siis sai küllalt. Otsustasin selle eluetapi lõppenuks lugeda ning edasi minna perest ja enesest, ennekõike oma tervisest hoolides.

Enne operatsiooni kutsus poeg mind Taisse joogakooli. Sain sealt kaasa harjutused. Nüüd teen ise kodus joogat, vajadusel tuletan detaile Youtube’i abiga meelde. Tallinnas olles käin tütardega koos MyFitnessi trennides.

Jõusaalis püüan hommikuinimesena käia enne tööpäeva algust. Aus olles pean aga tunnistama, et pole suvel sinna palju jõudnud, see on olnud rohkem halva ilma harrastus. Ema ja tütred kinkisid sünnipäevaks aktiivsusmonitori ning alates märtsist püüan saada 10 000 sammu päevas kokku. No ega alati saa ka... Praegu, suvel, saan oma sammud täis aiatöid tehes. Monitor on suureks toeks – tekib hasart ja samas ei saa ennast petta.