Kõik, mis jood või sisse sööd, väljendub ka nahal ja vastupidi — kõik, mis nahale kannad, mõjub ka seespidiselt. Nagu ülejäänud kehale, meeldib ka nahale naturaalne toit. Nii võiks sel perioodil näiteks näovee asemel tarvitada hoopis isetehtud näoteed. Seda ei pea iga päev uuesti valmistama, külmkapis hoides säilib näotee mitu päeva.

Pärnaõie näotee
1 tl pärnaõisi
0,3 tassi vett
0,5 tl mett

Pane pärnaõied tassi ja vala peale keev vesi. Lase 5 minutit tõmmata. Sega hulka mesi. Määri vatitupsuga nahale (nägu, kael, dekoltee). See teeb naha mõnusalt pehmeks ja aromaatseks.
Pärn annab naisenergiat, on justkui leebe ema, kes pakub lohutust, hoolitseb ja annab varju. Pärn toob hinge rõõmu, viib hingevalu ja raske enesetunde, aitab spontaanselt käituda ning vabastab hingevalu põhjustatud kalkusest.

pärnaõied

Näosaun

Aurutamise ehk näosauna võiks ette võtta need, kes elavad saastunud keskkonnas või kel esineb probleeme verevarustuse ja/või aknega.

Mündiaur
1 sl rohelist münti
1 sl õunmünti
1 sl musta münti
2 l vett

Enne näosauna puhasta nägu lillevee või näoteega. Aja vesi kausis keema ja lisa taimed. Istu nii, et nägu on kausi kohal, ja kata pea rätikuga (et rätik ulatuks üle kausi). Võid kasutada ka inhalaatorit, sel juhul peaks tegema taimedest tõmmise ja panema selle inhalaatori veeanumasse.
Münt puhastab meeli, parandab keskendumisvõimet ja lisab inspiratsiooni, aitab omaks võtta uusi ideid. Taim suurendab tundlikkust, teadlikkust, vastuvõtu- ja tähelepanuvõimet.

Armastuse vann
2 peotäit karikakraõisi
2 peotäit kibuvitsaõisi
1 peotäis mündilehti
1 oks lavendlit

Lase vann endale sobiva temperatuuriga vett täis. Puista taimed vette. Süüta küünlad ja kustuta valgus. Pane mängima mõnus romantiline muusika. Naudi vanni. Pärast seda võid end üle piserdada mündi või melissi lilleveega.

Münt tugevdab ka südant ja ergutab armuelu. Mündi abil tõrjud endast paha eemale. See parandab meeleolu, kustutab vana ja aitab alustada otsast peale.

Kibuvits sümboliseerib metsikut armastust ja lavendlit teatakse kui iidset armurohtu, mis aitab selitada mõtteid ja leevendada masendust. See mõjub peaaegu eufooriliselt. Eriti hea juhul, kui oled liigselt oma hingemaailma sukeldunud ning kannatad seetõttu kaela-, pea- ja õlavalude all.
Nõgese loputusvesi

Pane nõgesed päevaks toasooja vette likku ja õhtul pärast duši all käimist vala ennast selle leotisega üle. Nõges avab meie ürgloomuse. Sisemine loom pääseb valla ja nii on hingel hea olla. Lisaks sellele on nõges tervendav nahaprobleemide ja päikesepõletuse korral.