11 ingveri  teaduslikult tõestatud kasulikku omadust:

1.  Ingver sisaldab gingerooli, ühendit, millel on võimas ravitoime.

Sel põhjusel kasutatakse ingverit väga sagedasti nii rahvameditsiinis kui alternatiivmeditsiinis. Ingverit kasutatakse seedimise soodustamiseks, iivelduse leevendamiseks, gripi ja külmetushaiguste raviks jne. Gingerool on ingveri üks peamiseid bioaktiivseid komponente, millel on tugev põletikuvastane toime.

2.  Ingver on abiks iivelduse vastu

Seda kasutatakse operatsioonijärgse, rasedusest, merehaigusest ja kemoteraapiast tuleneva iivelduse raviks ning ingverit võib kasutada ka iivelduse ennetamiseks.

3.  Ingver võib vähendada lihasvalu

On tõestatud, et ingver leevendab treeningust tulenevat lihasvalu. Ehkki mõju ei ole kohene, võib ingver leevendada lihasvalu pikemas plaanis, kui tegemist on igapäevase treenijaga ning ingverit tarvitatakse samuti igapäevaselt. Põhjuseks on ingveri põletikuvastane toime.

4.  Ingveri põletikuvastane toime võib leevendada artriiti

Täpsemalt osteoartriiti, mis on artriidi kõige sagedasem vorm. On tõestatud, et osteoartriidihaiged, kes kannatavad põlvevalu all ja kes võtavad ingveriekstrakti iga päev, tunnevad vähem valu ning ei pea tarvitama nii palju valuvaigisteid. 

5.  Ingver võib oluliselt alandada veresuhkrutaset ja vähendada südamehaigusteriski.

Antud uurimisvaldkond on veel suhteliselt värske, kuid ingveril usutakse olevat tugev antidiabeetiline toime. Olulisi uuringuid sel teemal on tehtud veel vähe.

6.  Ingver võib leevendada kroonilisi seedehäireid.

Usutakse, et seedehäirete üheks oluliseks tekitajaks on kõhukinnisus. Ingver aitab sageli seda probleemi lahendada, kui ingveripreparaati tarvitada enne sööki.

7.  Ingver võib märkimisväärselt vähendada menstruaalvalusid

Uuringud on näidanud, et ingveri tarbimine menstruatsiooni esimestel päevadel, aitab valu leevendada sama efektiivselt kui ibuprofeen.

8.  Ingver võib alandada kolesteroolitaset

Halva kolesterooli kõrget taset seostatakse südamehaiguste riski tõusuga ning  kolesteroolitase kehas on otseses seoses toiduga, mida sööme. Ingveril on tuvastatud halva kolesterooli taset alandav toime nii inimeste kui loomade puhul.

9.  Ingveris leiduvatel ühenditel võib olla teatud vähkiennetav toime.

On piiratud tõendeid, et toores ingver aitab ennetada pankrease-, rinna-, ja emakakaelavähki.

10.  Ingver võib parandada ajutegevust ja ennetada Alzheimeri tõbe.

Pidev stress ja kroonilised põletikud võivad vananemisprotsessi kiirendada, neid tegureid peetakse ka vanadusega seotud kognitiivse languse ja Alzheimeri tõvega. Mõned, loomadega tehtud katsed näitavad, et ingveris leiduvad antioksüdandid ja bioaktiivsed ühendid võivad neid ajus toimuvaid protsesse pidurdada. Ingver võib parandada reaktsiooniaega ning mälu.

11.  Ingveris leiduv toimeaine aitab võidelda võimalike nakkustega

Juba eelpool mainitud gingerool alandab infektsioonidega nakatumise riski. Ingver on väga tõhusa toimega suus leiduvate bakterite vastu, võideldes muu hulgas igemepõletike vastu nagu gingiviit ja periodontiit. Värske ingver võib aidata ka hingamisteedeviiruste vastu.