• Minge alati poodi täis kõhuga ja ettevalmistatud toidunimekirjaga
  • Vältige poes ahvatluste riiuleid – kondiitrtoodelelett, maiustusteriiulid jms
  • Serveerige toitu taldrikul, mitte kaussides või potis. Juurde võtmiseks pakkuge erinevaid köögivilju.
  • Mida väiksem on ahvatluste valik ühel toidukorral, seda parem – vältige Rootsi lauda
  • Nälja puhul sööge köögivilju, köögivilju ja veelkord köögivilju (500 g köögivilju annab umbes sama palju energiat kui kaks šokolaadikommi).
  • Kui ei saa ilma magusata, siis kommikarbist või šokolaaditahvlist lase teisel inimesel anda vaid üks tükk, sest ise on ahvatlusele terve karp korraga tühjaks süüa, raske vastu panna. Kõige parem on koju magusaid näkse üldse mitte osta.
  • Parim jook toidu kõrvale ja janukustutamiseks on vesi
  • Jätke võileibadele või/margariin määrimata või asendage see toorjuustuga
  • Valmistage toit võimalikult värskest ja vähetöödeldud toorainest
  • Vältige valmistoitu ja pooltooteid
  • Asendage võimalusel hapukoor maitsestamata jogurtiga, kohvikoor piimaga, sai sepiku, täisterasaia või leivaga
  • Alkoholi tarvitage mõõdukalt või üldse mitte
  • Kui olete lapsevanem, siis ärge sööge oma väikelaste taldrikuid tühjaks pärast seda, kui olete oma söömise tegelikult juba lõpetanud

Allikas: Toitumine.ee, Tervise Arengu Instituut