Kalorid ja toiteväärtus

Standardne täisterapannkook, mis kaalub 32 grammi, sisaldab 77 kalorit, 13 grammi süsivesikuid, 2 grammi rasva ja üle 2 grammi valke. Kui sööd pannkooke kohvikus või restoranis, võib selle toiteväärtus suuresti varieeruda ning kalorite arv olla palju suurem. See sõltub nii retseptist kui kaloririkkast lisandist.

Päevane kaloritarbimine

Kõige kriitilisem tegur kaalulangetuses on päevane kaloritarbimine. Kui tarbid rohkem kaloreid kui põletad, kaal kasvab,  kui vähem, siis langeb. Seega tasuks vaeva näha ka kalorite lugemise ning arvutamisega, kas üldse või kui palju pannkooke sa endale lubada võid.

Süsivesikud

Tasub silmas pidada ka, et pannkoogid, mis on tehtud rafineeritud suhkrust ja jahust on ka eriliselt rafineeritud süsivesikurikkad. Paljud dieedid on rajatud just rafineeritud süsivesikute vähendamisele, kuna see vähendab tarbitud kalorite hulka, alandab veresuhkru taset ning vähendab isusid. Proovi vältida rafineeritud süsivesikuid ka pannkooke tehes, kui soovid kaalu langetada ning kasuta küpsetamisel näiteks täisterajahu ning pruuni, rafineerimata suhkrut.

Tervislikud valikud

Lisaks täisterajahule ja rafineerimata suhkrule pea silmas ka seda, mida pannkoogile peale paned. Poemoosid on väga suhkrurikkad, kasuta moosivalmistamiseks külmutatud marju. Hästi sobivad pannkoogile ka kodus maitsestatud jogurt, milles on vähem suhkrut, kaneel ja värsked marjad.