Toitumisnõustaja Kerttu Siim-Wilcoxi arvates on sünteetilised kunstlikud suhkrud veel hullemad kui valge suhkur. Nii tuleb ettevaatlik olla näiteks suhkruvabade toodetega, mis on täis suhkruasendajaid. „Magusad karasutusjoogid sisaldavad tihti neid magustajaid, mis on meie närvisüsteemile ohtlikud,“ hoiatab ta inimesi. Selliste ohtlike magusainete hulka kuuluvad tema sõnul näiteks E950 (atsesulfaamkaalium), E951 (aspartaam), E952 (tsüklamaadid), E954 (sahhariin) ja E962 (aspartaam-atsesulfaamsool).

Küll aga võib julgelt vaadata loodulike magustajate, näiteks steevia või palmisuhkru poole. Väga head vahendid, mida suhkru asemel toitude magustamiseks kasutada on veel kõik, mis päris kookosest: kookospiim, viljaliha ja kookosrasv. Lisaks ka muskaat- jt maguskõrvitsad, maguskartul ehk bataat, kaneel ja puuviljad. Lisaks steeviale võib aeg-ajalt tarbida ka looduslikku riisisiirupit.

Allikas: Tervisliktoitumine.ee