-  Loe voodis raamatut

Vali hämar valgus ning tee omale voodisse mugav lugemispesa. Lülita välja telefonid ja televiisorid, mis on loodud sinu aju stimuleerimiseks ning luba oma ajul ümber lülituda rahu režiimile. Loe raamatut, lahenda ristsõna või sudokut – need aitavad päevaprobleemidel selja taha jääda.

-  Mine iga päev kindlal ajal magama

Sinu kehal on kell. Kui harjutad end iga päev samal ajal magama minema, oskab su keha end uneks juba eelnevalt ette valmistada. Regulaarne uni aitab ka ajul kohandada oma serotoniini ja melatoniinitasemetel, viies su keha kella õigesse rütmi.

-  Söö tervislikult

Uuringud on näidanud, et köögiviljade ja puuviljadekoguse suurendamine parandab une kvaliteeti ning aitab uinuda palju kiiremini, tänu köögi- ja puuviljades leiduvale magneesiumile, kaaliumile ja teistele vajalikele mineraalidele. Ka trüptofaanirikas kalkuniliha aitab kasvatada unisust.

-  Hoia tuba jahedana

Tuuluta tuba enne magamaminekut. Uuringud on tõestanud, et uinudes su kehatemperatuur langeb ning jahe tuba aitab sel kiiremini juhtuda.

-  Tee enne magamaminekut jooogat

Jooga aitab su ajul ja kehal rahuneda ning sul rekordkiirusega uinuda.

-  Mediteeri

Meditatsioon rahustab su ärveil meeli ja aitab keskenduda aeglasele ühtlasele hingamisele, mis teeb uinumise lihtsamaks.

-  Joo sooja piima

Üsna sageli osutuvad vanaemade tarkused tõeks. Soojal piimal või piimatoodetel on psühholoogiline efekt, mida arvatakse olevat seoses lapsepõlvega ja rinnapiima või lutipudeliga.

-  Loobu kofeiinist

Kõik me tarbime kofeiini mingil kujul. Olgu see kohv, tee või hoopis šokolaad. Kui sul on unega probleeme, tasuks kofeiinist loobuda pärast kella 15.

-  Lülita elektroonika välja

Üks tõhusamaid nippe tänapäeval on lihtsalt tarbeelektroonika väljalülitamine:  ekraanide helesinine valgus ei luba ajul rahuneda ja uneks valmistuda. Lõlita välja arvuti, telefon, televiisor ja paiguta need magamistoast sootuks kaugele.

-  Investeeri pimendavatesse kardinatesse.

Pimedas ruumis magamine on kvaliteetse une ja tervise alus. Sinu keha toodab pimedas hormoone, mis aitavad sul paremini välja puhata. Ära pane öölampe ka laste tuppa ega jäta lemmikloomadele ööseks tuld põlema.

Allikas: Lifehack.org