1.  Tervis sea tähtsaimale kohale

Väga hõlpsalt tuleb kohustuste täitmine oma unetundide arvelt, kuid tegelikult just siis, kui oled stressis, vajad sa tavalisest rohkem und ja tervislikku toitu, et hoida oma keha tippvormis. Lisaks uimasusele ja keskendumisraskustele toovad vähene uni ja stress kaasa endaga depressiooni, südamehaigused ning kaalukõikumise. Üks kiire eluhetk pole väärt tervise rikkumist.

2.  Pane oma eelarve

Püüdes jääda oma graafikusse, tundub vahel, et lihtsam on osta odavat valmistoitu selle asemel, et osta tervislikke tooraineid ja toitu otsast lõpuni ise valmistada. Ära unusta, et korralikuks toimimiseks, eriti pingelistel aegadel, vajab su keha õigeid toitaineid ja kütust. Sellepärast on õige toitumine praegu tähtsam kui kunagi varem.

3.  Jätka liikumise ja treeningutega

Treeningud ei pruugi olla nii pikad ja põhjalikud, kui sel perioodil, mil su argitempo on rahulikum, kuid sportlik koormus südamele hoiab su keha (ja ka vaimu) vormis ning vastupidavana. Kui sa ei jaksa minna jõusaali, tee siis joogat või mine lihtsalt kõndima. Ka liikumisvaegus võib tekitada depressiooni. Liikumine annab ka energiat kohustustega paremini toime tulemiseks.

4.  Ära unusta oma sõpru

Inimene on sotsiaalne loom ning sõprade olemasolul tunned end armastatuna, vajatuna ja rõõmsana. Sõpradega suhtlemine hoiab sinu emotsionaalset tervist.

Stressirohked ajad nõuavad tervisttoetavaid tegevusi, ära unusta enda eest hoolitsemast, ehkki kohustused ajavad hulluks. Su keha vajab aeg-ajalt värskendust ning parim viis seda töös hoida, on selle eest hoolitseda ja kohelda seda austusega, alustades kohe.

Allikas: Elitedaily.com