1.  Treeni hommikul esimese asjana

90% inimestest, kes suudavad järjepidevalt treenida, teevad seda just hommikul. Hommikune trenn garanteerib, et sul on piisavalt jaksu sellega toime tulla ning teha seda seepärast ka igapäevaselt. Hommikune trenn tõstab energiataset, produktiivsust tööl ning parandab ka keskendumisvõimet. Hommikune trenn aitab sul rohkem kaloreid põletada ka kogu päeva jooksul. Treening kiirendab ainevahetust ning sel moel põletad kaloreid veel ka palju hiljem pärast trenni lõppu. Uuringud on näidanud, et inimesed, kes sooritasid 45-minutilise treeningkava, põletasid järgmise 14 tunni jooksul rohkem kaloreid kui need, kes trenni ei teinud.

2.  Söö mõrusid toite

Mõrud rohelised lehed nagu lehtkapsas, rukola, sinepilehed jpt stimuleerivad ja toetavad seedimist ja aitavad vältida paisumistunnet. Need rohelised on kalorivaesed, kuid vitamiini- ja kiudaineterikkad. Näiteks lehtkapsas sisaldab palju rauda, A-, C- ja K-vitamiine, on kasulik maksale ja alandab kolesteroolitaset. Enamus mõrusid rohelisi salateid on ka põletikuvastase toimega, mis aitab vältida tursumist ning võidelda lisanduva kaaluga.

3.  Rohkem vürtse, vähem soola-

Rohke soolasisaldusega toit sunnib keha vett säilitama. Vähenda soolakogust toidus ning organism vabastab osa veest, mille tulemusena muutud saledamaks. Loobu valmistoidust, kastmetest, ketšupist ning soola asemel maitsesta toitu erinevate vürtsidega.  Tulised vürtsid sisaldavad kapsaitsiini, mis tekitab kehas termogeneesi, sundides keha põletama oma rasvavarusid.

4.  Söö täisteratoitu

Täisteratoit on su keha jaoks kõige puhtam kütus, mis hoiab sind töös maksimaalse energiaga.  Väldi valmis- ja töödeldud toite, söö värskeid puu- ja köögivilju, täisteraviljatooteid, valke nagu kala, oad ja munad. Hästi mõjuvad ka oliiviõli, pähklid, avokaadod. Väldi küllastunud ja transrasvu.

5.  Hinga sügavalt

Kõlab ehk veidralt, aga sügavalt hingamine mitte ainult ei rahusta, vaid aitab sul ka kaalu langetada. Hinga läbi terve keha, nii, et ka su kõht hingab kaasa, mitte ainult kopsud. Tunne, kuidas läbi kõhu hingamine vähendab su stressitaset. Kuna stress kasvatab kortisoolitaset (stressihormoon, mis kasvatab isu ja viib ülesöömiseni, et omada äreval hetkel piisavalt energiat sellega toimetulemiseks), siis kasvab pidevas stressis viibimisel sageli ka kaal. Kõrge kortisoolitase häirib ka mitmeid kognitiivseid funktsioone nagu õppimine ja mälu, vähendab immuunsust ja luutihedust, tõstab vererõhku, kolesteroolitaset ja südamehaiguste riski.

Pane omale telefoni alarm igaks täistunniks ning hinga siis rahulikult ja sügavate hingetõmmetega. Nii aitad kaasa kaalukaotusele ning tervele mõistusele.

Allikas: Forbes.com