Olgu siis tööl, teleka taga või koolitööd tehes, tõsta oma aktiivsust, mis parandavad sinu tervist ja figuuri, aitavad põletada kaloreid ja ergutada ainevahetust, isegi kui istud.

1.  Vähenda toatemperatuuri

Su keha kasutab enda kütmiseks energiat, seetõttu võib jahedam ruum aidata põletada sul senisest enam kaloreid.

2.  Asenda tool fitness-palliga.

Fitnesspallil istudes tugevdad oma keha korsetilihaseid, selga ja jalgu ning põletad samal ajal kaloreid. Istudes sellisel pallil, põletad 100 kcal päevas senisest enam.

3.  Hoia veepudel ligi

Vesi on vajalik ainevahetuse erinevatele protsessidele ning ainult kui su kehal on piisavalt vett, saab ta täisvõimsusel töötada. Uuringud näitavad, et juues pool liitrit vett, võib tõsta ainevahetuse tööd poole tunni jooksul koguni 30% võrra. Ülekaalulisuse teemal tehtud uuringud on aga osutanud, et juues kaks klaasi vett enne sööki salvestab keha oluliselt vähem kaloreid kui vett mitte juues. Põhjuseks arvatakse olevat see, et vesi täidab kõhtu, kuid oletatakse ka, et hapnik võib siin asendada kaloreid.

4.  Sea omale tervislikud meeldetuletused

Seadista oma telefon või mõni rakendus sulle iga natukese aja tagant meelde tuletama oma päevast kalorinormi või registreeru mõne tervisliku toitumise klubiga, mis saadab sullemotiveerivaid e-kirju. Leitakse, et inimestel on lihtsam kohaneda dieediga, kui see on sotsiaalseks normiks.

5.  Kofeiin

Unusta mahlad ja limonaadid , haara selle asemel roheline tee või kohv, eriti esimesel on täheldatud kaalulangetavat toimet, kuna neis leidub ka antioksüdante, mis aitavad põletada rasva.

6.  Tee istudes venitusi ja harjutusi

See, et istud, ei tähenda, et peaksid lösutama. Kerged venitused ja lihasharjutused aitavad keha toonuses hoida. Tunneta istudes oma erinevaid lihaseid ning esita neile väljakutse, proovi neid liigutada ja isegi kergelt treenida. Guugelda ja otsi sobivad harjutused!

7.  Näksi targalt

Ole valmis selleks, et võib saabuda äkiline nälg ja hoia käepärast tervislikud snäkid – puu- ja köögiviljad, pähklid, kreeka jogurt, hummus.

8.  Kuula muusikat

Uuringud on näidanud, et rahustav muusika vähendab stressihormooni kortisooli tootmist, mis on seotud erinevate isudega ja rasva salvestamisega organismi.

9.  Tee plaan terveks päevaks

Tee nimekiri oma töistest ja ka kodustest kohustustest. Selline plaan aitab sul kinni hoida oma dieedist ning loobuda kiirest ettejuhtuvas toidust, kui nälg juba mõistust võtab. Samuti vähendad sel moel pingest tekkivaid stressihormoone, mis samuti paksuks teevad.

10.  Istu sirgelt

Sinu keha mõjutab ka sinu aju. Hoides oma keha vormis ja rühi sirge, toimib ka aju paremini.  Samuti oled sirgelt istudes sunnitud kasutama oma lihaseid ja põletama ka paar kalorit enam.

11.  Hinga sügavalt

Rasvade põletamisel mängib suurt rolli hapnik, kuna hapnikuta põlemist ei toimu. Seetõttu hoia võimalusel aken lahti, hinga sügavalt sisse ja välja. Muuhulgas on sel ka rahustav ja stressivähendav toime, stressihormoone seostatakse ka kõhurasva tekkimisega.