1.  Munad

Munad sisaldavad palju valku, mis sobib hästi just kaalujälgijatele. Võrreldes süsivesikute ja rasvaga, hoiavad valgud kauem kõhu täis. Mõned uuringud on näidanud, et need, kes söövad hommikusöögiks muna, kaotasid kiiremini kaalu, kui teised, kes sõid sama kaloraažiga toitu just põhjusel, et nende kõht püsis kauem täis

2.  Pähklivõi

Pähklid on samuti toiduainete esiviisiku seas, mida Harvardi teadurid soovitavad süüa kaalulangetuse eesmärgil. Lusikatäis pähklivõid täisteraröstsaiale on mõnus hommikueine, mis vabastab süsivesikud kehasse aeglaselt. Võid lisada pähkleid näiteks ka oma hommikupudrule.

3.  Jogurt

Hiljutine uurimus, mis avaldati ajakirjas New England Journal of Medicine loeb väärt hommikusöökide hulka ka jogurti just selles sisalduva valgu tõttu. Siin tuleb tähele panna, et süüa tasub maitsestamata jogurtit, mitte suhkruga üleküllastatud pakijogurteid. Maitsesta jogurt hoopis marjadega, sobib ka teelusikatäis mett või tükeldatud dattel.

4.  Kaerahelbepuder

Kaerahelbed aitavad kapotada kaalu kahel moel. Selles sisalduvad kiudained hoiavad kõhu kauem täis, kuna kaeras leiduvad süsivesikud vabanevad organismi aeglaselt. Teiseks, kui süüa kaerahelbeputru kolm tundi enne treeningut aitab põletada rohkem rasva, sest süües aeglaselt vabanevaid süsivesikuid ei tõsta veresuhkrutaset hirmus kõrgele (nagu valge sai või makaronid). Ning seetõttu ei tõuse ka insuliinitase liiga kõrgele. Insuliin saadab nimelt kehale käsu salvestada rasvavarusid, madalam veresuhkur võib aidata aga rasva põletada.

5.  Vaarikad

250 g vaarikaid sisaldab 8 g  kiudaineid – üle kahe korra rohkem kui maasikates neid leidub. Kiudained aitavad ära hoida kaalutõusu ning võivad aidata kaasa ka kaalulangusele.