Kuidas alandada stressitaset?

-  Jälgi, et ruumis oleks piisavalt niiskust, nii et sul oleks hea olla

-  Sea sisse päevased ja nädalased rutiinid. Struktureeritud tegevus aitab su kehal muutustega kohaneda. Proovi mitte üle pingutada. Reguleeritud tegevus ja mustrid minimeerivad stressitaset ning su keha kogub jõude suviseks lustimiseks.

Kuidas tõsta energiataset

-  Joo palju vett. Vesi viib kehast toksiinid välja ja kiirendab ainevahetust. Dehüdratsioon põhjustab seevastu peavalu ja uimasust. Veejoomine võib olla uimasusele kõige lihtsamaks lahenduseks.

-  Söö väikesi koguseid väikeste vaheaegadega. Pea silmas, et vähemalt kolmandiku su toidust moodustaksid köögiviljad ja puuviljad, et saada sealt piisavalt C-vitamiini. B1-vitamiini, mis on vajalik närvisüsteemi ja vereringe jaoks, saad sa ubadest, pähklitest, seemnetest, kalast, sealihast, spinatist, sparglist ja teraviljast.

-  Rohkem hapnikku. Käi rohkem õues, maga lahtise aknaga ning hinga päevas mitmel korral 10 sügavat hingetõmmet.

-  Mine õue ja liiguta end. Ka 15 minutit päikese käes annab su kehale natukene nii vajalikku D-vitamiini. Kuudes, mille nimes on sees r-täht, peaksid võtma D-vitamiini ka lisandina juurde. D-vitamiin tõstab sinu jõudu ja energiataset. Kõnni  tempokalt või sörgi vähemalt 30 minutit. Vastupidavustreening tõstab samuti energiataset.

-  Mine külma duši alla. Sellel on väga värskendav toime.

-  Tee vanni või mine sauna – mõlemal on rahustav ja taastav toime.

-  Maga piisavalt ja tee päeval väikesi uinakuid. Hoia oma magamistuba puhta ja rahulikuna.

-  Hoia oma emotsionaalset stabiilsust tegevustega, mis mõjuvad sulle rahustavalt, olgu selleks meditatsioon, jooga või mõni hobi.