1.  Su keha kaotab vett.

Kui loobud süsivesikutest, märkad, et kaotad kiiresti kaalust, kuid see pole rasv, vaid vesi. Süsivesikud salvestuvad kehas glükogeenina ning iga süsivesikugramm hoiab endas kolm grammi vett. Seega, kui loobud süsivesikutest, kaob kehast ka vett.

2.  Sa tunned end haigena

Süsivesikud on keha peamine energiaallikas. Kui kehast saab glükogeen otsa, hakkab keha kulutama rasva  ja keha hakkab tootma väikesi süsinikuosakesi ketoone, millest ammutada energiat. Selle tulemusena muutub hingeõhk ebameeldivaks, suu kuivab, tekib väsimus, nõrkus, uimasus, unetus ja  keskendumine muutub raskeks. Sisuliselt tunned end haigena.  Lõpuks su keha siiski kohaneb uue kütusega ja sa tunned end paremini, kuid su keha eelistaks siiski teistsugust energiaallikat.

3.  Su isud vaibuvad

Rafineeritud süsivesikud on kurikuulsad selle poolest, et tõstavad su veresuhkrutaseme lakke ning kukutavad seejärel koheselt alla tagasi. Sellised järsud muutused aktiveerivad ajus sõltuvuse, tekitades pidevaid isusid. Kiudainete rikkad teraviljad hoiavad veresuhkru ühtlasena.

4.  Sinu südamehaiguste- ja diabeedirisk kasvab või kahaneb.

See, millisest teraviljast sa loobud, mängib siin suurt rolli. Rafineeritud süsivesikud tõstavad kehas rasvhapete taset, mis omakorda tõstavad südamehaiguste ning teise tüübi diabeediriski. Samas täisteraviljad võivad parandada kolesteroolitaset ning vähendavad südamehaiguste-, infarkti-, teise tüübi diabeediriski ning ülekaalulisust.

5.  Sinu energiatase väheneb

Täisteravili on hea raua, magneesiumi ja B-vitamiini allikas, mis on kõik olulised tegurid energiataseme hoidmisel. Paljudel inimestel on puudus just magneesiumist ning kuna süsivesikud on  just organismi eelistatuimaks energiaallikaks, aeglustub rakkude tegevus ilma süsivesikuteta.

6.  Tekib kõhukinnisus.

Täisteraviljast saad sa suure osa vajalikest kiudainetest, mis aitavad stabiliseerida veresuhkrutaset, vähendavad ülekaalulisuse – ja krooniliste haiguste riski ning ka seedimise korras ning aitab su kehast kõigel üleliigsel regulaarselt ja hõlpsalt väljuda.

7.  Sa muutud väga tujukaks

Süsivesikud, ükskõik, kas rafineeritud või täisteravili, tõstavad ajus õnnehormooni serotoniini taset. Seega, kui kehast kaovad süsivesikud, kaob ka vaimne tervis.

8.  Trennitegemine muutub raskeks

Kui võtta kehalt ära kütus süsivesikute näol, kannatab ka vastupidavus ja jaks trenni teha. Mida viletsam on su trenn, seda viletsamad on ka tulemused. Tõsta uuesti süsivesikute hulka