Kaerahelbepuder on tõenäoliselt kõige kasulikum asi, mida hommikul süüa. Tõeline energiapomm, mis jaotab kehale energiat pikkamisi nii, et sinu mootor töötab ühtlaselt, tugevasti ja kaua. Kaerahelbepuder säilitab kaua ka täiskõhutunnet ning sel on tõestatud kolesterooli langetav toime.

Vesi

Jah, tavaline joogivesi aitab sul kiiremini ärgata. Ka vähimgi veepuudus organismis võib teha su enesetunde uduseks, kuna su ajul ja kehal pole piisavalt vett, et funktsioneerida. Suurem osa inimestest on ärgates kergelt dehüdreerunud, mistõttu 1-2 klaasi vett esimese asjana hommikul on täiesti asjakohane. Kui tunned end uimasena ka päeval, võiksid esimese asjana võtta ette käigu veekraani või -automaadi juurde. 

Õunaäädikas

Pole teaduslikku tõestust õunaäädika kasuliku toime kohta, kuid paljud inimesed on raudkindlalt veendunud, et rahvameditsiinis tuntud segu veest, lusikatäiest meest ning väikesest sortsust õunaäädikast on parim algus päevale. Väidetavalt annab see energiat, lööb silmad selgeks ning toetab organismi. Kui see sindki veenab, tee proovi, ainult ettevaatlikult - liigne hape ärritab kurku ning on kahjulik seedesüsteemile.

Chia-seemned

Chia-seemnetes on ajutegevust toetavad omega-3 rasvhapped, mis aitavad sind hoida erksana. Nad ergutavad ka seedimist, aidates organismil omandada toidust saadud energiat.

Rohelised lehed

Erinevad salatilised hoiavad meie energiataset kõrgel. Neis on rohkesti B-vitamiini, mis aitab söödud toidul muutuda energiaks. Kui sa salateid enam ei jaksa süüa, siis valmista neist näiteks rohelist smuutit.

Piparmünt

Piparmündil on uimasust vähendav ning ergastav toime. Piparmünditeed ei tohiks juua aga väga väikesed lapsed ning kui sul on uneprobleeme, tasuks samuti olla piparmündiga ettevaatlik.

Munad

Muna on põhjusega populaarne hommikueine, kuna valku seedib organism kaua, vallandades toidust saadud energia kehasse pikkamööda ja ühtlaselt, säilitades täiskõhutunde kauemaks ajaks. Kui sul on probleeme aga kolesterooliga, peaksid muna söömisel olema ettevaatlik ning lisaks tarbima toiduaineid, millel on tõestatud toime kolesterooli vähendamisel.

Jaga
Kommentaarid