Varasemalt on väga sageli diskuteeritud selle üle, kas probiootikumidel on seedesüsteemile hea mõju või mitte. Küllap on igal ühel ka nendega seoses omad kogemused. Probiootilised toidulisandid või ka näiteks piimatooted, kuhu on probiootikume lisatud, võivad teadustöö andmeil toetada inimese üleüldist heaolutunnet ning lisaks sellele tugevdada ka immuunsüsteemi. See pole antud juhul reklaamlause vaid meditsiinilise teadustöö järeldus.

Teadlased nägid, et ülekaaluliste puhul mängisid probiootikumid kehamassiindeksi alandamisel väga suurt rolli. Kui inimene võttis ette kaalu langetamise, siis probiootikumid toetasid seda teekonda ning koguni kiirendasid protsessi.

Põnev leid oli, et rohkem kui üht tüüpi probiootikumi vähemalt kaheksa nädalat järjest tõi kaasa kaalulanguse kiirenemise.

Kuigi dokumenteeritud lisakaalulangus oli probiootikumide toel küllaltki minimaalne, rõhutavad teadlased, et ka väike lisahoog kiiremini tervislikuma elu suunas jõudmiseks, on kasulik ja tasub proovimist. 

Minu retseptides on probiootiliste omadustega toidud omal kohal ja saad neid retseptidesse kombineerituna oma igapäevasele toidulauale just sobivad koguses. Kui toitud omal käel, vaata, et su toidulaud sisaldaks muuhulgas ka järgmist: maitsestamata jogurt, keefir, hapukapsas, hapukurgid, mozzarella ja gouda juust jms.