Vastab toitumisnõustaja Ellyt Naigla:
Jaanipäeval tuleks ainult liha asemel grillida ka mõnusaid köögivilja ja lihasegu vardaid. Samuti võib köögivilju grillida eraldi (näiteks suvikõrvits, seened, poolik tomat, küüslauk jne). Nende maitsestamiseks on ka mitmeid häid võimalusi ja retsepte leidub internetis erinevaid.

Grillitavate toodete puhul tuleb silmas pidada, et need ei muutuks ebatervislikuks ehk ei oleks liigselt grillitud. Kui olete kohanud arusaama, et söestunud ehk mustad krõbedad tükid lihal vm tootel on kasulik süsi, siis see on väga vale arusaam. Kui liha on mustaks kõrbenud, siis tegu on kõrbenud valguga ja seda võimalusel vältida.

Sarnaselt jõuludega tuleks ka jaanipäeval olla loov ja leida erinevaid tooteid toidulauale. Valikus võiks olla nii toorsalat kui ka kergelt kuumutatud köögiviljad ning soovi korral ka liha. Ülesöömise vältimiseks võiks vähendada süsivesikuterohkeid tooteid. 

Saada oma küsimus aadressile vastus@eestinaine.ee märksõnaga «lugeja küsib» ja otsime spetsialisti sellele vastama!