Läksin uuesti shapingusse (2x nädalas), sügisel alustasin karatega (3x nädalas+ laagrid), sõin põhiliselt ikka kana, kala, värsket salatit, puuvilju jne, mis tundus õige, aga kilod ei vähenenud. 

Dieete pidama ei hakanud, kuna tean, et mul pole selleks piisavalt püsivust või siis kannatust. Küll aga mõtlesin kaalu alandada shapingus soovitatud “imesupiga”, millega lubati nädalas lausa 7 kilo kaotada.

Tegin suure poti valmis ja sõin just nii palju kui tahtsin – nagu kirjas oli. Nädala möödudes astusin kaalule ja… –7 asemel hoopis +3kg!!!

Otsisin abi ka igasugustest kaalualandavatest kapslitest ja plaastritest, ostsin neid apteegist, kuid kõik oli asjata. Kaal kõikus või tuli seda lihtsalt juurde. Olin meeleheitel, loobusin shapingust, jäi ainult karate, kuid hiljem pidin ka sellest tervislikel põhjustel loobuma.

Paar aastat tagasi vaatasin hirmuga oma kaalunumbrit, mis oli juba üle 80. Tunne oli lootusetu, sest arvasin, et küllap probleem on vanuses ja ei olegi võimalik enam kaalu alandada.

Aga eelmise aasta jõuludeks kinkis tütar mulle 1 kuu kinkekaardi Erik Orgu toitumiskavaga. Tegelikult olin päris pettunud, mõeldes, et milleks mulle see – olen ju KÕIKE proovinud ja mitte miski ei aita! Sattusin vist veel rohkem masendusse, kuid 5. jaanuaril otsustasin, et ega ma enne teada ei saa kui pole proovinud ja registreerisin kinkekaardi ära. Kaalu olin selleks ajaks kuidagi saanud üle kivide ja kändude suurte kõikumistega 75 kiloni.

Kava järgi toitusid teha oli väga põnev. Oli väga lihtne kui kõik kogused on grammides ette antud. Jälgisin 100% toitumiskava ja esimesel nädalal kadus kiirelt 1,2 kilo. Siis mõistsin, et Erik Orgu toitumiskava ongi just see, mida ma vajasin ja et nüüd saangi ma tagasi rajale :)

Täna, 5 kuud hiljem, on mu kaalunumbriks 65 ja olen sellega väga rahul, vaatan hommikul peeglisse ja ma naeratan, sest tunnen ennast tõesti suurepäraselt.  Ma olen õnnelik :)

Nüüd tean, et sõin varem võib olla küll õiget toitu, kuid valel ajal ja valedes kogustes. Kõik need aastad võitlesin nagu tuuleveski tuulega, aga Eriku kavaga saavutasin ma viie kuuga selle, millest ma seitse aastat unistasin.

Toitumiskava järgimisest on saanud minu jaoks harjumus, jätkan sellega kindlasti ka siis kui olen jõudnud oma ideaalkaalu (63kg), et kaal püsima jääks… See on lihtne, sest teen seda ju iseendale :)

Olen väga väga tänulik oma tütrele selle jõulukingituse eest…Aitäh Kristiina! Ja aitäh Erikule ja tema vahvale tiimile!

Päikest!

Linda (52)