Vastab toitumisnõustaja Ellyt Naigla:
Avokaado sisaldab suurel määral omega-9 rasvhappeid, mis on organismile vajalik ja aitab vähendada südamehaiguste, diabeedi ja rasvumise riski. Lisaks sisaldab erinevaid vitamiine nagu C, E ja erinevaid B grupi omasid (B1,B2,B3,B5,B6).

 Meie organism vajab erinevaid toitaineid teatud määral ja seetõttu ei ole tervislik ühegi toiduaine järjepidev ületarbimine. Eeldades, et päeva jooksul tarbitakse ka teisi omega- 9 rasvhappeid sisaldavaid toiduaineid, siis oleks soovituslik tarbida 1/4 keskmise suurusega avokaadost päevas ehk 1 portsjon. Omega-9 päevane koguvajadus on 3 portsjonit, seega võid tõsta avokaado kogust kuni 3 korda juhul kui teisi omega-9 rasvhappeid ei tarbita.

 Saada oma küsimus aadressile vastus@eestinaine.ee märksõnaga «lugeja küsib» ja otsime spetsialisti sellele vastama!