Kui oled omadega ristteel ja pole veel kindlat otsustanud, kas võtta suund tervislikuma elustiili poole, siis järgnev aitab sul kindlasti vastuseni jõuda. 

Kui tead, et tervislik toitumine ja aktiivsem elustiil muudaksid su enesetunde ja vormi paremaks, siis võta see otsus KOHE vastu! Iga järgnev päev tänab sind selle eest. 

Kui su kehakaal või enesetunne on viimasel ajal pahemuse suunas liikunud, siis tea, et nii jätkates muutub see veel hullemaks ning sealt tagasi paremuse suunas tulla on raskem 1, 3 või 6 kuu pärast. 

Olen oma töös kohanud väga palju inimesi, kes on kuude või isegi aastate kaupa oma elustiilimuutuse otsust jätkuvalt edasi lükanud.Ja sellest ei ole mitte kellelegi mitte mingit kasu. 

Näiteks on jutule tulnud inimesed, kes on mitukümmend kilo ülekaalus ja nad on aru saanud, et nii enam ei saa. Minu peas on tekkinud küsimus, et miks ei jõudnud see inimene õige otsuseni siis, kui ta ülekaal oli poole väiksem. Ilmselt ei olnud viimane valupunkt veel saavutatud? 

Miks me peame ootama viimase väljakannatamatu piirini? 

Samu näiteid võin ka tuua inimeste kohta, kellel on vale toitumise pärast nt veresuhkruprobleeme. Hakates kohe probleemiga tegelema, võid vabastada end väga karmist diagnoosist – diabeet! 

Oodates läheb olukord ainult halvemaks ja seetõttu on tagasitee raskem, kui varem pihta hakates. 

Annaksin sulle lihtsad juhised, kuidas tunda ära õiget otsust 

Kui võtad vastu otsuse endaga tegelema hakata, teha õiged valikud toitumises ja liikumises, siis kas tunneksid uhkust, kui selle tulemusi avalikult tähele pannakse? Kui sinu tulemusi imetleksid sinu pere, sõbrad ja töökaaslased? Kuidas sa end tunneksid? Kui see tunne on motiveeriv, siis oled sammu võrra lähemal elustiili muutmise otsuse vastuvõtmisele ning sellele tundele mõtlemine aitab sul vastu pidada. Kas sa soovitaksid sama otsust vastu võtta oma lähedasel – kallimal, lapsel või parimal sõbral? Ja selle otsuse tagajärjel muutuks tema elukvaliteet oluliselt paremaks? Kui sa seda soovitaksid lähedasele, siis miks mitte võtta oma soovitust kuulda ka ise? 

Järgnev on üpriski tähtis, palun loe seda sügava mõttega! 

Uuri ise süvitsi ühte või mitut võimalust, mis sind parema enesetunde ja vormini aitab. Võta selleks 1-3 päeva, et teha endale selgeks eri programmide pakutu ning mida see sulle igapäevaelus kaasa toob. Ainult nii saad teadliku otsuse langetada ja ei pea hakkama mõne päeva või nädala pärast ümber otsustama, kuna langetasid vale otuse teadmatusest. 

Näiteks on paljud alustanud suure tuhinaga Dr. Atkinsi dieeti ja on jätnud uurimata, mis see tegelikult on või mida võib endaga kaasa tuua. Suur tuhin ja moevoolud võivad olla päris suured aja- ja energiaraiskajad. 

Langeta ostus eksperdi abiga. Kui vaja, siis kirjuta oma väljavalitud toitumisnõustajale, mulle. Kui tahad enda harimisega kohe peale hakata, loe mu kodulehelt tervisliku toitumise või inimeste reaalsete lugude kohta

Kui sul on keegi usaldusväärne isik, kellel on hädi tulemusi ette näidata, siis uuri kindlasti tema kogemust! Proovi vältida konkreetseid nõuandeid inimestelt, kes oskavad küll rääkida, kuid ise selle järgi ei toimeta. 

Olen kuulnud väga paljusid üsna kahtlaseid või isegi valesid toitumissoovitusi klientidelt, kes on need saanud inimestelt, kelle tegelik ekspertiis on väga kauge toitumise ja liikumise valdkonnast. 

Kui sul on küsimusi, siis kirjuta julgesti, sest olen siin, et aidata nii hästi kui oskan! Külasta Eriku blogi SIIT!