„Ananassis sisalduva bromelaiini abil on võimalik leevendada nohu sümptomeid. Selleks tuleks tarbida puhast ananassimahla (või vilja) tühja kõhuga ja vältida konserve või mahlu, kuhu on lisatus suhkrut, kuna nendes toodetes on ensüümid suuremas osas hävinud ega ole ka suuremas koguses süües tervislik,“ ütleb toitumisnõustaja Ellyt Naigla.

Ananass on väga hea bromelaiini ja mangaani allikas ning lisaks sisaldab rohkelt c-vitamiini ja kiudaineid. Mangaan on hea antioksüdant ja vajalik kuna organism kasutab seda ensüümide tööks ning energia tootmiseks. 200ml naturaalset ananassimahla katab umbes 2/3 päevasest mangaanivajadusest. Lisaks sisaldab ananass B1- ja B6 vitamiini, vaske ning magneesiumit.

 Kui tarbida bromelaiini seedeensüümina, siis parandab see toitainete (eriti valkude) lõhustumist ja tõstab söögiisu.  Ananassi söömisel tasub meeles hoida, et bromelaiini sisaldus on kõige suurem just keskmises osas, mis tavaliselt minema visatakse.