Kui minult küsitakse, kuidas ma suudan oma toitumise ja treeningutega nii distsiplineertitud ning järjepidev olla, siis räägin sellest samast nipist. Seda kutsutakse “aktiveerimishetkeks” ehk siis lahtiseletatuna – sul on päeva jooksul mitmeid hetki, kus meenutad endale, mida täpselt saavutada tahad või kes olla soovid.

Üks tõhusamaid vahendeid selleks on nutitelefon, aga võid ka kasutada sedeleid, olulisi kellaaegu või objekte, mis tuletavad sulle su eesmärke meelde. 

Metoodikat pead kasutama seni kuni oled saavutanud oma eesmärgi ja ma ei räägi siin lihtsalt kaalunumbrist, vaidmõttemaailma muutusest. 

See võib kesta kuid, isegi aastaid – kõik oleneb sellest, mis su eesmärk on ja milline inimene sa oled. 

Annan sulle mõned ideed, kuidas võiksid aktiviseerimistehnikat kasutama hakata. loomulikult võid leiutada ka täitsa oma versiooni! 

Pane nutitelefoni 3 meeldetuletust, need võiks olla ca 30min enne hommiku,-lõuna-ja õhtusööki. Sisu võiks olla selline, mis sind motiveerib: "Tervislikud valikud!"; "Energia tuleb värskest toidust", vms. 

Pane nutitelefoni 2 meeldetuletust igaks päevaks päeva esimesse ja teise poolde, et läheksid trenni või leiaksid endale viisi, kuidas keha liigutada.
Kui tead, et sul on tulemas mõni üritus, kus võid toitumisega libastuda, siis pane juba praegu selleks päevaks endale meeldetuletus, et jääd õigete valikute juurde. Sisu võiks olla: "Ei söö ega joo valesid asju", "Valin ainult oma kehale sobivat toitu", vms.

Kui sul on lõunasöögi ajal raske teha õigeid valikuid, häälesta ennast õigeteks valikuteks telefoni seatava meeldetuletusega – pakun oma kehale vaid parimat! 

Saad hakkama ka nutitelefonita, kui valid endale inimesed/hetked/objektid, mis tuletavad sulle eesmärki meelde. Mul on toitumis- ja liikumisharjumus juba nii sees, et seda ei muuda enam miski ja nüüd tegutsen aktiivselt uute eesmärkide kallal. 

Võta näiteks olukorrad, mis tekitavad sulle stressi. Ise kasutan juba pikemat aega neid aktiviseerimishetkena meenutamaks, et nüüd pean hoopis positiivselt mõtlema ja lahenduse leidma. 

Minu kliendid saavutavad enamasti eesmärgi (milleks on mõttemaailma muutus ja alles siis järgneb püsiv kaalumuutus), mitmete kuudega. 

Nüüd, kui sa oled sellest nipist teadlik, siis kasuta seda ja koge veel paremat elukvaliteeti, olgu see parem toitumine või positiivsem mõttemaailm! 

NB! Pane kohe endale meeldetuletused telefoni 3 kuuks või mõtle välja oma hetked/objektid, mis panevad sind paremini käituma/mõtlema. Kui sa seda ei tee, siis kahjuks see nipp ei tööta, seega tee seda NÜÜD! 

Külasta Eriku blogi SIIT!