Pikemat aega olen püüdnud vastu tulla paljude soovile, et mu toitumiskavas võiks olla must leib.

Kahjuks pidin seda plaani pidevalt edasi lükkama, kuna turul puudus toode, mis sobikskoostisosade, toiteväärtuse ja loomulikult maitse poolest. Aasta alguses olin poes ja avastasin ennast leivariiulite vahel uudistamas ning siis see juhtuski! Nägin Evelini leiba – võtsin paki ja lugesin koostist, see sobis ning üle pika aja ostsin ka endale koju leiba.

Kodus hakkasin loomulikult maitset testima, ning ka see oli väga hea, polnud magus nagu enamus analoogseid tooteid. Peale vestlust Eveliniga, selgus, et suhkrut on sinna lisatud minimaalselt, just nii palju kui vaja, et et kibe maitse kaoks.

Tuleval nädalal lisan mitmeid retsepte toitumiskavasse, kus kasutan oma praegust lemmikleiba, esimene retsept on allpool! Liitu toitumiskavaga, kui Sa seda veel teinud pole, et saada ligipääs ka nendele!

PS: leiba tarvitades ole tähelepanelik selle osas, et üks-ühele seniseid galette asendada ei saa – leib on palju raskem! Seega lõika õhukesed viilud ja kaalu esimesteks retseptikatsetusteks oma viilud kindlasti ära, et saaksid kaaluvahest aru – aga täpsemad grammkaalud saad juba toitumiskavase lisatavatest retseptidest!

KODUJUUSTU-KREVETISALAT LEIVARÖSTIGA
135g kodujuustu (4-5%)
115g Evelini leiba
70g kurki
70g krevette
45g spinat
ürdisool Herbamare
rohelist sibulat

Sulata krevetid ja sega kokku kodujuustu, kurgi, spinati ja rohelise sibulaga, soovi korral maitsesta ürdisoolaga. Rösti leib krõbedaks ja lõika kuubikuteks ning serveeri salatil. Head nautimist!

Külasta Erik Orgu kodulehekülge SIIT!