1. A-vitamiin ehk beta – karotiin
Kaitseb nahka, hambaid ja silmi. A –vitamiin tugevdab immuunsüsteemi ja kaitseb nägemist.
Toiduained, mis on rikkad A – vitamiini poolest on porgand, piim, muna kollane, lehtköögivili, arbuus, melon ja apelsin.

2. B6- vitamiin
Reguleerib hormoone, kasutatakse ainevahetuses ja ajutegevuse juures.
Toiduained, mis sisaldavad B 6 vitamiini on liha, linnuliha, kaer, leivavili ja puuviljades nagu avokaado ja banaanid.

3. B9- vitamiin ehk foolhape
Vajalik närvisüsteemi arenguks, eriti tähtis raseduse ajal. Foolhappe puudus võib viia arengudefektideni. Leidub rohelises lehtköögiviljas, tsitruselistes, ubades, munades ja maksas.

4. B12- vitamiin
Tähtis roll mälu kaitsmise juures ja ainevahetusel. Leidub rikkalikult piimatoodetes, munas, kalas ja lihas.

5. C- vitamiin
Aitab toota punaliblesid, tõstab immuniteeti, kindlustab taastumisprotsesse organismis. Sisaldub erinevates puuviljades – greip, kiivi, apelsin. Aedmaasikad ja punased sõstrad. Ka köögiviljad kartul ja brokoli.

6. D- vitamiin
Kindlustab luutihedust ja vajalik hammastele. Aitab vältida osteoporoosi, reumat ja artriiti. Heaks allikaks on piim, munad, kala ja päikese käes olek.

7. E- vitamiin
Aitab kasvada juustel, parandab nahka, hoiab küüned tugevad ja terved. On võimeline aeglustama vananemisprotsesse organismis. Kaitseb silmi ja maksa. Leidub peaaegu kõikides puu- ja köögiviljades.

8. K-vitamiin
Hoiab eemal mitmeid südamehaigusi, toetab vereringlust ja hädavajalik vere hüübimise juures. Sisaldub rohelises lehtköögiviljas, soja- ja kalaõlis.