- Uskumatult tervislikus ingverijuures on terve rida eluks vajalikke tähtsaid mikroelemente, eeterlikke õlisid ja unikaalseid aineid. Sealt leiame räni, magneesiumit, kaaliumit, mangaani, fosforit, rauda ja tsinki. Lisaks beeta- karotiini, A-, C-, B-rühma vitamiine ja hulgaliselt asendamatuid aminohappeid.

- Iseloomuliku tulise maitse annab ingverile eeterlik õli gingerool, mis muudab vere vedelamaks, kaitstes südant infarkti eest. On samasugune looduslik antibiootikum nagu sibul ja küüslauk, kuid tugevam.

- Ingveri "võitlusväli" meie organismis on lai ja tal on palju väge. Ingveri mahl ja kiudained langetavad kõrget kolesteroolitaset ja teevad rasvasema söögi söömise ohutumaks.

- Väga tugev immuunsüsteemi parandaja, külmal ajal balansseerib organismis soojustasakaalu. Kasutatakse higistamisvastase vahendina.

- Vähendab valu tursete, venituste, artriidi ja reuma puhul.

- Tugevdab veresooni ja vereringet, alandab arteriaalset vererõhku.

- On efektiivne köha, kroonilise bronhiidi, bronhiaalastma ja gripi puhul. Röga väljutav, antibakteriaalne toime.

- Omab oksendamisvastast toimet ja aitab vabaneda iiveldustundest.

- Stimuleerib seedeprotsesse ja neutraliseerib toidus leiduvaid toksiine. Kasutatakse ka seenemürgituste korral. Parim looduslik vahend väljutamaks kehast sinna kogunenud šlakke ja mürkaineid.

- Populaarne kaalulangetaja, sest kiirendab ainevahetust.

- Head tulemused allergiate ja nahahaiguste ravis.

- Võitleb efektiivselt vananemise vastu.

- Jaapanlased on veendunud, et aitab viljatusprobleemide puhul. Suurendab potentsi, tõstab emaka toonust ja sugulist erutuvust.

Ingver on vastunäidustatud maohaavandite puhul, rasedatel ja rinnaga toitmise ajal. Toitude maitsestamisel ingveriga soovitatakse olla tagasihoidlik, sest õige efekt saabub alles mõne aja möödudes.