Varajasel lõunajal aurasid kohvik Viktuse letil kaks vaagnat imemaitsva ja tervisliku lõunasöögiga – oodates kohtuma edukaid kaalualandajaid üle Eesti. Kohvik, mis nädalavahetusel on tavaolukorras suletud, sai vaid mõni hetk pärast toidu väljakandmist täidetud kaunite ja rõõmsate inimestega. Ja miks peaksidki need inimesed tundma end teisiti, kui nad kogunesid tähistama võitu suure kaalu, halva elustiili, madala energiataseme ja paha meeleolu üle? Toitumine tõesti muudab elu.

Eha, kes alustas Hiiumaalt Tallinnasse sõitu juba kell 6:30 alustas, näeb välja uskumatult sale ja sihvakas. Ometigi kaalus naine pärast neljanda lapse sündi 85 kg. "Ülekaal häiris mind kogu aeg, piinasin ennast veepäevadega. Olin kaalujälgija ja võtsin 23 kilo alla jaga see tuli kiirelt tagasi. Ja siis kadus lootus ja usk, et alla saamine üleüldse võimalik on," rääkis ta.

Otsustavaks faktoriks sai telekast nähtud Eriku saade "Kaalul on rohkem kui elu". „Mulle meeldis Erik, ta oli piisavalt karm, vajasin seda. Kirjutasin talle aga ei uskunud, et mingit tulemust suudan teha," meenutas ta.

Ometigi alustas hiidlane tervislikku toitumist ja treenimist, usk silme ees, et ehk õnnestub 65 kilo peale saada. Keerulisemaks tegi olukorda tervis – 2011 oli naisel põlveoperatsioon, enne seda veel seljaopp.

"Ja sain 59!", rõõmustas ta. "Arst imestas, et ma üldse kunagi suudan joosta. Aga kerge kehaga pole see mingi probleem. Praegu käin arstide juures väga vähe," rääkis ta ja lisas, et algus oli siiski päris keeruline. "Pidin nisujahud ja alkoholi välja viskama – olin sellega nii harjunud! Ja õigesti kokkamise õppimine võtab paar nädalat aega – köögis tuleb alguses rohkem aega veeta."

Samas oli ta kindel, et alla ei anna. "Olen keskealine – mõtlesin, et see on viimane võimalus kaalust alla saada, sest kui vanus tuleb, siis ei saavuta enam midagi. Kaal hakkas kiiresti langema ja energiat tuli kõvasti juurde. Elu on hoopis teine!" rääkis nüüd poolmaratone ja uute riiete ostmist nautiv naine.

Kui kaalujälgijatega tuli tal kaal tagasi, siis nüüd enam mitte. Miks? "Kaal püsib sellepärast, et mul oli elustiilimuutus – kõht on Eriku toitudega piisavalt täis, ma ei taha enam magusat, energiat on kõvasti, peavalud ja kõrge vererõhk ka enam ei kimbuta," rääkis ta edu tagamaadest.

Täna, kui Eha käib poes, jälgib ta aeg-ajalt, mida inimesed korvi panevad. "Nii palju on rämpstoitu! Ja siis näed selle tulemust korvi käeshoidja peal," muretses ta. "Minu jaoks on mingid riiulid nüüd täiesti "tühi auk": küpsised, šhokolaad, joogid. Joon ainult vett ja rohelist teed. Ka kohvist olen loobunud ega igatsegi enam."

Loe lisaks, kuidas võtta Erik Orguga kaalust alla!