Mediteerida saab mitut moodi, erinevaid tehnikaid on palju. Üldlevinud on arusaam, et meditatsioon tähendab mõtetevaba olekut, praktikas siis rohkem selle poole püüdlemist. See on üks viis mediteerida, kuid näiteks üks teine viis on täpselt selle vastand – väga terav mõtlemine, keskendumine mõnele tekstile, näiteks et saada kontakti mõtte tuuma, tegeliku olemusega, jõudmaks taipamiseni.
Helitaustaks võib kasutada mitmesugust muusikat. Intellektuaalne muusika selleks eriti ei sobi, sest see haarab mõtted endaga kaasa ja võib liigselt mõjutada. Parem on nn seisundimuusika. Oluline ju on, et mediteerija keskenduks sellele, millele soovib, mitte ei tegeleks helitausta arvutamisega oma peas.
Minu jaoks on selgelt kõige paremad looduhäälte salvestised. Kasutan palju Fred Jüssi CDd "Cardium" Eesti loodushäältega – lähedane, hea kvaliteediga ja tekitab loomuliku ruumitaju. Kasutan ka plaate, kuhu on salvestatud ookeanihääled. Samuti on mul mõned linnamelu salvestised, mis toetavad meditatsiooni. Kui harjud meelt juhtima linnamelu helitaustas, tugevdad oma immuunsust lärmi suhtes. Inimene ei peaks olema häiritud sellest mürast, mis teda ümbritseb. Jah, mulle ka ei meeldi see, kuid ma suudan end sellest distantseerida. Rohkem kui müra ise rikub meie vaimset ja füüsilist tervist meie suhtumine mürasse. Müra ei vähene, kui me ärritume, vaid suureneb.
Alustajale soovitan siiski loodushäältega plaate või vaikust. Väike sahisev välismaailm ei sega, pigem mõjub turvaliselt. Julgelt soovitan harjutamiseks ka enda juhitud meditatsioonide plaati, sest see algab pika lõdvestusharjutusega, mis on meeleharjutuste praktikas A ja O. Olen meditatsiooniga tegelenud 25 aastat ja mul on ka mitmeid kursusi ja õpilasi ning nii oma isikliku kui ka õpetajakogemuse põhjal võin öelda – sel plaadil olevad harjutused sobivad nii alustajatele kui kogenutele. Ma ise teen seal olevat "Kuldse lehtri" harjutust iga päev. Piisab paarist minutist, et viia end inspireeritud seisundisse ja valida tundeid, millega elada.

Artikkel ilmus esmakordselt ajakirjas Eesti Naine 2012. aasta novembris.