Kuna mõnes maailma piirkonnas on suureks probleemiks joodivaegus, toodetakse jodeeritud soola. Jood on ennekõike vajalik kilpnäärme normaalseks talitluseks. Jodeeritud soola ei soovitata kasutada kapsa ja kurkide hapendamisel, sest see muudab viljad liiga pehmeks.
Meresoola valmistatakse soolasest mere- ja järveveest ning selle koostis võib olla väga erinev. Tavaliselt sisaldab meresool peale keedusoola vähesel määral rauda, magneesiumi, kaltsiumi, kaaliumi, tsinki, joodi. Viimasel ajal on hakatud tootma tumeda värvusega suitsutatud meresoola, mis on suitsumaitseline ja sobib hästi grillimisel-röstimisel.
Pansool on tavalisest lauasoolast tervislikum, kuna osa naatriumkloriidist on asendatud kaaliumkloriidi ja magneesiumsulfaadiga. Pansoola pannakse tavalise keedusoola asemel ka mõningaisse pagari- ja lihatoodetesse. Samas kipuvad inimesed seda harjumuspärase maitse saamiseks toidule rohkem lisama. Pansool on kibeka maitsega, mistõttu ei saa seda tarvitada kurkide-kapsaste hapendamisel.
Maitsestatud ja ürdisooli on hõlbus kasutada, kuid nende aroom ja maitseomadused jäävad alla värskete maitseainete ja ürtide omale. Lisaks on oht, et toit muutub maitsestamisel liiga soolaseks.