Resveratrool, aktiivaine punaste viinamarjade nahas ja ka kakaos, on antioksüdant, mis kaitseb taimi ekstreemsete keskkonnatingimuste, päikese ultraviolettkiirte, infektsioonide ja temperatuurimuutuste eest.

Taanis korraldatud uuringust selgus, et resveratrool ei mõjunud ülekaalulistele, kuid muidu tervetele meestele absoluutselt. Uuringusse hõlmati 24 ülekaalulist meest, pooltele neist anti nelja nädala jooksul suur doos resveratrooli sisaldavat toidulisandit ja pooltele platseebot. Osalejatel jälgiti insuliinitundlikkust, vererõhku, kolesterooli ja energiakulu puhkeolekus. Muutusi vastavates väärtustes aga ei leitud, mis tõstatab kahtluse, kas resveratrool end toidulisandina inimeste puhul üldse õigustab – varasemad uuringud selle positiivse toime kohta olid tehtud hiirtel. Samas väidavad Harvardi teadlased, et resveratrooli põhjal arendatakse ükskord välja ravimid, mis võimaldavad inimesel elada 150aastaseks.

Allikas: Daily Mail