LCHF – dieet, mis võtab näljatunde
Populaarse raamatu “LCHF. Hea enesetunne rasvarikkast ja süsivesikuvaesest toidust” autor Kadi Kõiv (40) on juba viis aastat elanud selle toitumisviisi põhimõtete järgi. Ta on vabanenud rohkem kui 30 kilost ja tunneb end nüüd märkimisväärselt paremini.
LCHF ehk Low Carb High Fat kõlab keeruliselt, kuid sisult on asi lihtne. Kadi selgitab, et sööb muna, liha, kala ja köögivilju ning tarvitab nende juurde julgelt häid rasvaineid: võid, kookos- ja oliiviõli. Suhkru- ja tärklisesisaldusega toite ta aga väldib.
“Jõudsin selle toitumisstiili juurde, kui otsisin lahendust oma pikalt kestnud kaaluprobleemile. Kuulsin LCHFist juhuslikult ja asja lähemalt uurima hakates selgus, et mujal maailmas on see väga populaarne. Väidetavalt toitub Rootsis lausa iga neljas nii, et piirab mingil moel süsivesikute kogust,” räägib Kadi. Ta on ametilt rootsi ja inglise keele tõlk, mis tegi toitumisalase kirjanduse uurimise lihtsaks.