Pähklid on maitsvad ja tervislikud, neis on mitmesuguseid toitaineid ning antioksüdante. Seoses sellega on pähklitel usutud olevat palju häid omadusi alates võimest kaitsta südamehaiguste eest kuni diabeedi vältimiseni välja.

Samas on pähklid ka üsna rasva- ja kaloririkkad. Seda ei pea kaalulangetajad aga pelgama, sest mitmed uuringud on tõestanud, et regulaarne pähklite krõbistamine ei põhjusta kaalutõusu ning võib mõningatel juhtudel kaalu isegi langetada. Samuti on uuringutest selgunud, et need, kes on alla­võtmise ajal oma menüüsse pähklid lisanud, ei aeglusta sellega kaalulangust.

Supersmuutid mangost mustikani

Marjad ja muud viljad on imelised looduslikud vitamiiniallikad, mis maitsevad suurepäraselt. Soome toidublogijate Kati Jaakoneni ja Marjo Kauppila raamat “Supersmuutid mangost mustikani” on sündinud just armastusest looduse kingitud toorainete vastu. Imeliselt värvikad smuuti- ja mahlapildid on tehtud troopiliste viljade sünnimaal Indoneesias ja koduses talumiljöös. Mõlemad paigad inspireerisid autoreid looma põnevaid maitseelamusi. Proovi järele!