Kui gastroenteroloog mulle poolteist aastat tagasi järjekordse koguse kõrvetisevastaseid tablette välja kirjutas ja lohutas, et väga paljud elavad mao ülehappesuse ja kõrvetistega, et selle vastu polegi kestvat tulemuslikku ravi, lõi minus välja trots. Mis mõttes ei ole võimalik elada ilma pidevalt ravimit võtmata?

Keha happesus – hädade algus

“Kõik algab toitumisest!” vasardas mu peas. Asusin raamatutest ja internetist uurima, kuidas toituda nii, et mao happesus normi saada. Lugesin, et kõrvetised on sageli seotud vanusega – sündides on inimese veri aluselisem, vananedes muutub aga happelisemaks. Teiseks sain kinnitust sellele, et mida rohkem on laual liha, nisujahutooteid, riisi, suhkrut, alkoholi, kohvi ja töödeldud toitu, seda “happelisemad” oleme. Ja kolmandaks – peale ebatervisliku toitumise põhjustab keha happesust ka stress.