Suurepärane salat valmib konservide abil imelihtsalt. Sobib hästi õhtusöögiks, ülejääk võta järgmisel päeval karbiga tööle kaasa!

Neljale kuni kuuele

> 1 konserv (130 g) tuunikala vees või omas mahlas

> 1 purk (400 g) kikerherneid

> 2 konservpaprikat

> 1 punane sibul

> 10 musta oliivi

> suur peotäis rukolat

Kaste:

> 3 sl oliiviõli

> 1 sl punase veini äädikat

> soola, musta pipart

Nõruta tuunikala veest, tõsta tükid suuremasse kaussi ja vajuta kahvliga veidi väiksemaks. Nõruta ka kikerherned, loputa sõelal külma vee all. Tükelda paprika ja haki sibul. Kui oliivid on väga suured, lõika need väiksemaks. Tõsta kõik ettevalmistatud salatiained kaussi tuunikala seltsi ja sega läbi.

Vispelda oliiviõli ja punase veini äädikas kausis või loksuta hoogsalt kaanega purgis kastmeks. Maitsesta, lisa salatile, sega läbi.


Veidi teistmoodi Waldorfi salat

Klassikalise salati siinne versioon sisaldab selleri asemel lillkapsast. Lisaks õuntele annavad salatile värskust ja mahlasust viinamarjad.