Inimene saab valku nii loomsetest kui taimsetest allikatest. Millist neist võiks eelistada südamehaiguste riski vähendamiseks?
(7)Teadlased uurisid, millist mõju avaldab eri tüüpi valkude tarbimine meie südame ja veresoonkonna tervisele. Valgud on vajalikud kudede ehitamiseks ja parandamiseks, ensüümide, hormoonide ja antikehade tootmiseks ning keha mitme olulise funktsiooni toetamiseks. Inimene saab valku nii loomsetest kui ka taimsetest allikatest. Kas üks on tervisele parem kui teine?
Hiljutise uuringu käigus vaadeldi taimse ja loomse valgu tarbimise mõju inimeste pikaajalisele tervisele. Selgus, et taimse valgu eelistamine aitab vähendada südame- ja veresoonkonnahaigusi. Umbes pooled Eesti surmadest on tingitud vereringeelundite haigustest. Seepärast on oluline selgitada välja, mil moel toitudes püsib süda kõige kauem terve.
Millised on parimad taimse valgu allikad, loe edasi juba artiklist.