Alustan kontori WCst, sest kes meist ei oleks kuulnud, et tualett on kõige mustem koht. Suures Tallinna kesklinna kontoris on eraldi nii meeste, naiste kui ka inva-WC. Valin proovide võtmiseks viimase, sest seda kasutavad nii mehed kui naised ja nii tundub asi võrdne. Esimene proovivõtukoht on WC-poti nupp, mis loogika järgi võiks olla üsna räpane. Vajutatakse ju nuppu enne kätepesu. Teiseks proovivõtukohaks on WC-ukse link. Taas ütleb loogika, et kui inimene on pärast tualeti kasutamist käed ära pesnud, võiks ukselink olla üsna puhas. Samas on uuringutes leitud, et ka WC-ukse link on üpris räpane. See tähendab, et kõik inimesed ei pese pärast tualetis käiku korralikult käsi.

Järgmine peatus on Balti jaama pakiautomaadi ekraani juures. Pakiautomaat asub ruumis sees ja peale minu ei ole pakiautomaadist huvitatud ükski teine inimene. Keerutan proovivõtmise vatitikke tükk aega mööda ekraani ja mõtlen õudusega, kui paljud inimesed neid ekraane katsuvad. Luuakse ju pakiautomaadi-ettevõtteid üha juurde, mis tähendab, et teenus on populaarne.

Liigume toidupoodi...

Millistelt pindadelt veel proove sai võetud ja mida näitavad tulemused, loe edasi juba artiklist. Soovitusi immuunsüsteemi hoidmiseks jagab artiklis Lääne-Tallinna keskhaigla nakkushaiguste arst dr Pille Märtin.