Kuigi kaneelipuu liike on palju, kasutatakse põllumajanduslikus tootmises selleks peamiselt kaht – Tseiloni kaneel ja Hiina kaneel ehk kassia. Viimane neist on tänapäeval kõige levinum ja laiemalt tarvitatav sort, see on Tseiloni kaneelist tugevama lõhna ja maitsega.

Kaneeli valmistatakse kaneelipuude koore lõikamise teel. Puitunud osast eraldatakse sisemine pehme koor ja lõigatakse ribadeks. Kuivamisel moodustuvad ribadest sentimeetrise läbimõõduga rullid, mida nimetatakse kaneelipulkadeks. Toiduvalmistamisel kasutatakse kaneelipulki ja neist jahvatatud pulbrit. Kaneelile iseloomuliku tugeva lõhna ja maitse annab eeterlik õli tsinnamaldehüüd. Teadlaste sõnul tuleneb enamik kaneeli tervisele kasulikest omadustest just sellest ainest...

Loe edasi juba artiklist.

Jaga
Kommentaarid