Selge on see, et liigesevalu käes vaevlev inimene vajab normaalse igapäevaelu jätkamiseks leevendust oma valudele tunduvalt kiiremini. Seetõttu soovitavad ka arstid liigesehaiguste korral kasutada looduslikku alternatiivi põletikuvastastele ravimitele – boswellia-ekstrakt.

Kuidas toimib looduslik liigesevalusid leevendav ekstrakt?

Boswellia-ekstrakt saadakse Aasia viirukipuu vaigust, mille saamiseks tehakse puukoore sisse sisselõiked, et piimjas vaik välja voolaks. Viirukipuu on tuntud oma põletikuvastaste omaduste poolest ja seda kasutatakse traditsioonilises meditsiinis juba sajandeid.

Osteoartroosi korral on liigesevalu ja jäikuse peamiseks põhjuseks krooniline põletik. Boswellia-ekstrakt leevendab liigesevalu ja jäikust tänu selles sisalduvatele bioaktiivsetele ainetele. Need on bosvellhapped, mis pidurdavad põletikku tekitavate ainete tootmist organismis. Boswellia-ekstrakti kapslitega läbi viidud uuringud on veenvalt näidanud bosvellhapete tõhusust liigesepõletike puhul.

Viirukiekstrakt pakub liigesepõletikele terviklikku lähenemist

Viirukiekstraktis sisalduvad ained pakuvad terviklikku lähenemist liigesepõletikele, kuna nad avaldavad erinevaid toimeid:

  • Põletikuvastased omadused. Boswellia-ekstraktis sisalduvatel bosvellhapetel on põletikuvastased omadused. Nad pärsivad teatud molekulide (leukotrieenide) tootmist, mis mängivad võtmerolli osteoartriidiga seotud põletikulises protsessis.

  • Valu leevendamine. Uuringud on tõestanud, et boswellia-ekstrakt võib oluliselt vähendada valuaistingut, tõenäoliselt mõjutades valu tajumise mehhanisme kehas.

  • Liigeste liikuvuse paranemine. Arstide aastatepikkune kogemus on veenvalt näidanud, et boswellia kasutamisel on paljudel patsientidel vähenenud liigeste jäikus ja paranenud liikuvus.

  • Liigeskõhre kaitse. Osteoartroosi korral toimub liigeskõhre järkjärguline lagunemine. Boswellia-ekstrakt võib aidata kaitsta liigeseid kahjustuste eest, pärssides kõhre lagunemist soodustavate ensüümide aktiivsust.

Millised on boswellia eelised põletikuvastaste ravimite ees?

Põletikuvastased ravimid võivad olla küll kiirema toimega, kuid neil on mitmeid kõrvaltoimeid, mis muudavad nende pikaajalise kasutamise problemaatiliseks või suisa võimatuks. Boswellia-ekstrakt on aga ohutu alternatiiv, mis ei põhjusta olulisi kõrvalmõjusid.

Liigesepõletike korral laialt kasutatavad valuvaigistid võivad põhjustada seedetrakti probleeme, eriti pikaajalisel kasutamisel. Boswellia-ekstrakt on aga hästi talutav ja sobib seetõttu kasutamiseks ka pikemat aega järjest.

Boswellia-ekstrakti toime algab küll aeglasemalt kui ravimitel, kuid kestab seevastu kauem. Boswellia sobib hästi ka põletikuvastaste ravimite kuuri järel, kuna aitab vältida põletike uut ägenemist.

Lisaks võib seda ekstrakti kasutada koos teiste osteoartroosi ravis levinud ainetega, nagu glükosamiin, kollageen ja kondroitiin. Eriti tõhus on boswellia kombineerimine avokaado- ja sojaekstrakti sisaldavate toodetega, nagu Artroveron Avoq. Sel moel on võimalik saada veelgi tugevam tervistav mõju liigesepõletike korral.

Terrapoint Boswellia kapslid on retseptivabalt saadaval apteekides kõikjal üle Eesti.

Soodsalt saab boswellia-kapsleid oktoobris osta www.kbmtervis.ee e-poest SIIT.

Kokkuvõtteks: boswellia-ekstrakt on tark valik osteoartroosiga kaasneva põletiku ja liigeste jäikuse leevendamiseks. Kui otsid võimalust vähendada põletikuvastaste ravimite tarbimist, võib boswellia pakkuda efektiivset ja ohutut alternatiivi. Tänu selle tõestatud põletikuvastastele omadustele ja kõrvalmõjude puudumisele on boswellia-ekstrakt väärtuslik lisand igale liigesepõletiku raviplaanile.

Efektiivne looduslik abi liigesepõletike ja liigeste jäikuse korral.

Jaga
Kommentaarid