Millised on sagedamini esinevad seedeprobleemid?

Sooletegevuse aeglustumine ja kõhukinnisus on kõige tavalisemad seedeelundkonnaga seotud tervisehäired. Uuringute järgi kogeb kõhukinnisust umbes kolmandik maailma elanikkonnast. Selle sümptomiteks on harvaesinev sooletegevus, kõva ja tükiline väljaheide ning valulik roojamine. Kõhukinnisuse korral koguneb soolestikku suurem hulk väljaheidet, mis viib bakteriaalsete roiskumisprotsessideni ning toksiinide ja gaaside kuhjumiseni, põhjustades halba enesetunnet.

Puhitus ja gaaside kogunemine. Puhitus, gaaside kogunemine ja surve alakõhus on üldlevinud soolestikuga seotud kaebused, mille all kannatab veerand kõigisse vanuserühmadesse kuuluvatest inimestest. Kõhupuhituse tavalisemateks põhjusteks on õhu neelamine kiirustaval söömisel ja bakteriaalsetest protsessidest tingitud gaaside teke soolestikus. Liigne gaaside kogunemine põhjustab ebameeldivat täiskõhutunnet ja survet kõhuõõnes.

Millised looduslikud vahendid aitavad leevendada seedehäireid?

Abiks on dieedimuutus, liikumine ja taimsed preparaadid. Kõhukinnisuse ja -puhituse ravis tuleb esmalt keskenduda toitumise korrigeerimisele ning füüsilise aktiivsuse suurendamisele. Järgmise sammuna on soovitatav kasutada looduslikke ravimeid, milles sisalduvad taimsed lahtistid (senna, rabarber jt) parandavad tõhusalt soolestiku tööd, kuid ei põhjusta tugevat kõhulahtisust ega tekita soovimatuid kõrvaltoimeid.

  • Dieedi korrigeerimine

Tervislik toitumine on seedeprobleemide ennetamisel ja leevendamisel fundamentaalne. Kiudainerikka toidu lisamine menüüsse, nagu täisteratooted, puu- ja köögiviljad, aitab soodustada toidu liikumist sooles ning vähendada kõhukinnisust. Samuti on kasulik piirata rasvaste ja praetud toitude tarbimist, mis võivad põhjustada kõhupuhitust ning muid seedehäireid. Lisaks võib probiootikumirikas toit (jogurt või keefir) aidata tasakaalustada soolestiku mikrofloorat ja parandada seedimist.

  • Füüsiline aktiivsus

Regulaarne kehaline tegevus stimuleerib soolestiku liikuvust, mis on eriti tähtis kõhukinnisuse vältimisel. Isegi igapäevane kerge jalutuskäik või venitusharjutused võivad oluliselt parandada soolestiku funktsiooni ja leevendada gaaside teket.

Taimsed preparaadid

Lisaks dieedi muutmisele ja liikumisele võivad teatud taimsed preparaadid pakkuda leevendust.

  • Sennalehed

Tuntud oma lahtistava toime poolest, sennalehed stimuleerivad soolestiku peristaltikat, aidates sellega kaasa regulaarsele sooletegevusele. Senna on tõhus, kuid selle kasutamisel tuleb jälgida annust, et vältida võimalikke kõrvaltoimeid, millest levinuimad on krambid või liigne kõhulahtisus.

  • Rabarberijuure ekstrakt

Töötab sarnaselt sennaga, pakkudes õrna lahtistavat toimet. Rabarberijuure ekstrakt sobib hästi ka pikaajaliseks kasutamiseks, kuna see on soolestikule õrn ega tekita sõltuvust.

  • Aktiivsüsi

Erinevalt teistest lahtistitest aitab aktiivsüsi siduda soolestikus gaase ja toksiine, vähendades puhitust ning tekitades kergendustunnet.

Kõigi nende looduslike abinõude kasutamisel on oluline jälgida keha reaktsioone ja vajadusel konsulteerida tervishoiutöötajaga, eriti kui seedehäired püsivad või süvenevad. Taimsete preparaatide kasutamine koos tervisliku eluviisiga aitab tagada parimad tulemused seedehäirete kontrolli all hoidmisel.

Millised looduslikud preparaadid aitavad kõhukinnisuse, kõhupuhituse ja gaaside vastu?

Heaks looduslikuks ravimiks on Eucarbon herbal® (sennalehed, rabarberijuure ekstrakt, pulbriline süsi), mis on välja töötatud spetsiaalselt seedetrakti tervise toetamiseks ja sooletegevuse normaliseerimiseks. Ravim sisaldab ainult looduslikke koostisosi – sennalehti, rabarberijuure ekstrakti ja pulbrilist taimset sütt. Selline ainulaadne koostis tagab õrna, kuid tõhusa leevenduse, stimuleerides soolestiku liikuvust ilma tugevat kõhulahtisust esile kutsumata. Selle tõttu sobib see ravim hästi ka reisil või tööl olles kasutamiseks.

Kolmekordne toime

  1. Puhastav toime: eemaldab soolestikust kogunenud gaasid ja toksiinid ning aitab vähendada ärritust.

  2. Soolestiku liikuvuse stimuleerimine: kiirendab roojamasside väljutamist, aidates leevendada kõhukinnisust ja parandada soole tervist.

  3. Soolestiku sisu pehmendamine: muudab väljaheite pehmemaks ja kergemini väljutatavaks, tagades mugavama ning valuvabama roojamise.

Kust saab osta?

Eucarbon Herbal (sennalehed, rabarberijuure ekstrakt, pulbriline süsi) on kättesaadav apteekides üle Eesti. Septembris soodushinnaga Südameapteekides üle Eesti!

Eucarbon herbal

Käsimüügiravim. Näidustus: kõhukinnisus

Tähelepanu! Tegemist on ravimiga. Enne tarvitamist lugege tähelepanelikult pakendis olevat infolehte. Kaebuste püsimise või ravimi kõrvaltoimete tekkimise korral pidage nõu arsti või apteekriga.

Täiendav teave müügiloa hoidja esindajalt Eestis: KBM Pharma OÜ, tel 733 8080

Jaga
Kommentaarid