Oskamata oma madala enesehinnangu ja teadvustamata enesevihkamisega midagi peale hakata, valib kiusaja enesetunde tõstmiseks viisi, kuidas alandada inimest, keda sisimas kadestab. Nad valivad oma ohvriteks sageli andekaid ja erilisi, sest nad peavad neid endast paremaks ja see teeb viha.

Siin on rida kuulsaid inimesi, kes langesid kõik lapsena kiusajate ohvriks. Ent nende kättemaks oli õiglane ja magus – nad ei lasknud oma vihkajatel oma sisemist sära kustutada. Täna on nad imetletud, austatud ja edukad.

Jennifer Lawrence

Raske ette kujutada, et Näljamängude filmisaaga staar Jennifer Lawrence võiks olla ebapopulaarne ja tõrjutud. Aga just nii oli, kui ta põhikoolis õppis. Asi oli lausa nii hull, et ta pidi terroriseerijatest vabanemiseks mitu korda kooli vahetama. Kord andis üks õelatest kooliõdedest Jenniferile klassis laiali jagamiseks peokutsed, kuhu tema ise polnud muidugi oodatud. Otsekohene Jennifer ei jäänud vastust võlgu vaid lartsatas kutsetele mahlase süljeläraka ja viskas need prügikasti. „Sitapeade pärast ära muretse – see võiks olla hea moto, sest nõmedikke kohtab elus ikka,“ on Jennifer öelnud. Parim kättemaks on elada head elu ja Jennifer on ilmselgelt elus kaugemale jõudnud kui ükski tema kunagine kiusaja. Kirsiks Jenniferi tordil on Oscari võitmine naispeaosa eest filmis „Õnneteraapia“.

Teistest 13 kuulsusest, kelle koolipõlv kibedaks tehti, loe edasi juba artiklist.