Suvised pidustused toovad kaasa söögi ja alkoholi liigtarbimise. Apteeker annab nõu, kuidas ebameeldivaid sümptomeid leevendada
Eestlastele on harjumuspärane ilusate ilmade ja grillipidude külastamise ajal tarbida tavapärasest enam alkoholi ning liialdada rasvaste söökide ja rämpstoiduga. Apteeker annab nõu, kuidas ebameeldivaid sümptomeid leevendada ja suvisel ajal tervist turgutada.
„Suvised pidustused, mille hulka kuuluvad tihti alkoholitarbimine, rasvase toidu söömine ja grillimine, võivad tervisele mitmel moel kahjulikult mõjuda, eriti kui neid kombineeritakse ebapiisava unega,“ lausus Südameapteegi proviisor Gerda Nelis. Ta selgitas, et alkoholi liigtarbimine võib põhjustada dehüdratsiooni, mõjutada maksa, kui ka häirida unetsüklit ja suurendada õnnetuste ja vigastuste riski.
Proviisor nentis, et alkohol, rasvane ja grillitud toit võib nii mõnigi kord endaga kaasa tuua seedehäireid ja kõrvetisi, mille puhul pöörduvad inimesed sagedasti ka apteeki. „Kõigi eelmainitud tegurite kombinatsioon võib organismi koormata ning pikemas perspektiivis ka tõsiseid terviseprobleeme põhjustada. Seetõttu on oluline leida tasakaal, nautides suviseid pidustusi mõõdukalt ja hoides silmas tervislikke harjumusi,“ toonitas Nelis.