Kas tunnete end puhanuna?

Kui elate üürikorteris, ei tähenda see, et eranditult kõik inimesed ei ole puhanud või rahul kehvade elamistingimustega. Siiski on see teie heaolu näitaja, kui hästi saate magada. Kas teil on pärast magatud ööd energiat või tunnete vajadust veel veidi magada? Tehkem vahet väsimuse ja üleväsimuse vahel. Paljudel juhtudel leevendab normaalset väsimust piisav puhkus, kvaliteetne uni või lõõgastavad tegevused. Üleväsimus erineb väsimusest selle poolest, et seda põhjustab püsiv väsimus. Üleväsinud inimeste töövõime väheneb ning nende meeleolu ja üldine heaolu halveneb. Selleks, et kõige paremini eristada ületöötamist tavalisest väsimusest, on soovitatav pöörata tähelepanu järgmistele peamistele sümptomitele, mida ületöötanud inimene kogeb:

  • Unehäired, nagu unetus või kehv unekvaliteet.

  • Hajameelsus kogu päeva jooksul - raskused keskendumisel ja ülesannete nõuetekohasel täitmisel.

  • Nõrgenenud immuunsüsteem.

  • Sagedased peavalud, seedetrakti, närvisüsteemi ja kardiovaskulaarsed probleemid.

  • Pidev energiapuudus.

  • Meeleolu kõikumine, sagedane halb tuju ja negatiivsed mõtted.

  • Raskused isikliku ja tööelu tasakaalustamisel.

Kuidas saab kattemadrats aidata teil puhata?

Kuigi tänapäevased diivanvoodid on üsna moodsad ja mõeldud nii magamiseks kui ka istumiseks, ei asenda need tavalist magamistoa voodit. Kui te üürite korterit, on tõenäoline, et isegi kui te ostaksite uue voodi, poleks teil seda kuhugi panna, mistõttu ongi kattemadrats väga kasulik. Kaasaegsed kattemadratsid pannakse nii voodile koos madratsiga kui ka diivanile või tugitoolile. Hea kattemadrats on tõestatud investeering, mis aitab teil hästi magada. Nii nagu madratsite, on ka kattemadratsite valik suur, nii et saate osta sellise, mis kohandub teie seljaga ja aitab teil saada korralikku und. Enamik kattemadratseid on valmistatud higikindlast ja hingavast materjalist. Enamik inimesi ütleb, et kattemadrats on saanud nende päästjaks.

Kattemadratsid takistavad teie mööbli kiiremat kulumist, kui te ilma selleta magaksite. Lisaks ei võta kattemadrats tavaliselt palju ruumi. Seda on lihtne kokku voltida või teise kohta liigutada. Kattemadrats võib olla abiks ka autos magamisel, näiteks kui lähete maale nokitsema. Samuti on seda lihtne ise pesta. Kate on tavaliselt eemaldatav ja mahub hõlpsasti pesumasinasse. Seega on hügieen lihtsam kui suure madratsi puhul.

Mida peaksite teadma?

Kõige tähtsam on küsida endalt, millised on vajadused. Kas eile meeldib magada kõval pinnal või pigem pehmel voodil? Samuti on oluline hinnata oma diivani, voodi või madratsi mõõtmeid, et saaksite osta õigete mõõtmetega kattemadratsi. Loomulikult on oluline ka teada, millised materjalid teile meeldivad. Tänapäeval on kattemadratsid kaetud mitmesuguste materjalidega, näiteks hingava linaga. Kui tulete kattemadratsit ostma, ei tohiks te karta küsimusi esitada, sest oma ala asjatundja rakendab kindlasti oma teadmisi, et teil oleks võimalikult lihtne valida soovitud toode.

Mis tagab veel kvaliteetse puhkuse?

Tunnete ikka veel, et ületöötamine piinab teid? Kas teil on raske pärast tööpäeva magama jääda ja te ei tunne, et tahaksite pärast magama jäämist üles tõusta? Kõigepealt peatuge ja valmistuge uueks päevaks korralikult ette. Puhkuse puudumine võib olla teie kehva enesetunde ja ületöötamise peamine põhjus. Nii et öelge head ööd oma töölaua juures ja minge varem magama. Kui olete üleväsinud, siis magate kiiremini sisse, kui tuulutate enne magamaminekut oma magamistuba, lülitate välja kõik elektroonilised seadmed ja asute mugavasse voodisse, mille kvaliteetne madrats või madratsipadi lõõgastab teid pealaest jalatallani. Võite teha sügavaid hingamisharjutusi, mis aitavad teil kiiremini magama jääda. Soovitatav on hingata nii, et sisse- ja väljahingamisel ei painduks rindkere, vaid kõht tõuseks ja langeks. Selline hingamine aitab teil lõdvestuda ja vähendab stressitaset, mis viib rahulikuma uneni. Kui pärast nende näpunäidete kasutamist ei tunne te end ikka veel uuest päevast vaimustatuna, muutke rohkem kui oma magamisharjumusi. Muutke oma elustiili, vähendage töökoormust, võtke rohkem aega enda jaoks, hoolitsege ja armastage ennast, sest võitluses ületöötamise vastu on teie suhtumine ja igapäevased harjumused kõige võimsamad ravimid.

Kuigi see ei ole alati lihtne, on oluline näha kõiges positiivset. Kui te üürite, siis on ikka veel võimalusi kasutada oma loovust, et muuta see enda omaks. Tänapäeval lahendatakse kõige pakilisemad probleemid ühel või teisel viisil. Isegi kui te tunnete end täna väsinuna või ei ole puhanud, siis homme on uus päev. Mõnikord piisab vaid ühest ostust või harjumuste muutmisest, et muuta teie elukvaliteeti tohutult. Võib-olla on kattemadrats lahendus teie probleemidele?

Jaga
Kommentaarid