Laiuss, mis levib mageveekaladega (haug, luts jne), võib inimese kehas kasvada kümnete meetrite pikkuseks ja elada aastaid oma peremehe organismis nii, et inimene seda tähele ei panegi. Kui aastakümneid tagasi oli laiussiga nakatumine võrdlemisi tavaline Peipsi rannarahva hulgas, kuna armastati süüa pooltoorest kala, siis tänapäeval on need juhtumid jäänud väga harvaks. Peipsi äärsel rahval oli laiussiga seoses veider uskumus – kui kehast väljuv uss ümber tikripõõsa kerida, olevat võimalik temast lahti saada...

Kas koduaia marju peab enne söömist pesema? Miks ei tohi lasta lemmikul oma käsi ja nägu lakkuda?
Millised on peamised sooleparasiitidega nakatumise viisid ja kuidas kõhuussidest hoiduda, loe edasi juba artiklist. Teemat selgitab Lääne-Tallinna Keskhaigla infektsionist dr Helen Mülle.