Kõht on pärast söömist punnis ja raske? Toitumisnõustaja jagab kasulikke nippe, kuidas vältida tülikat puhitust
(24)Restoranis või kohvikus käimine on tore vaheldus, aga mõnikord tekib pärast söömis kõhus raske tunne ja energiatase langeb. Miks? Personaaltreener ja toitumisnõustaja Monika Kahro jagab soovitusi, mida restorani või rooga valides silmas pidada, et saaksid toidust kätte kõik vajaliku ja tunneksid end pärast einet hästi.
Väljas süües tuleb arvestada, et üldjuhul ei ole menüüdes päris kõik koostisosad kirjas. Ka pealtnäha tervislik toit võib sisaldada peidetud rasva või maitsetugevdajaid. „Meie organism reageerib eelkõige suhkrule ja rasvale ning paljudele toitudele lisatakse mõlemat, et toit oleks maitsvam,“ selgitab Monika.
Näiteks sisaldavad ka soolased toidud nagu praed, pastad ja salatid kastemete ja marinaadide näol peidetud suhkruid. Kui käid väljas söömas harva ja sinu igapäevane toidulaud on tervislik, pole muretsemiseks põhjust. Kui aga armastad külastada restorane tihti, tasub kaaluda tervislikumaid valikuid.