Südame tervise hoidmine on oluline mitte ainult selleks, et me end hästi tunneksime, vaid ka selleks, et saaksime nautida pikka, täisväärtuslikku ja tegusat elu. Kui süda ei tööta korralikult ega piisava jõudlusega, võivad tekkida tõsised terviseprobleemid.

Südame tervise eest võiks hakata hoolt kandma juba nooremas eas. Arstide sõnul on ülioluline südamehaigusi ennetada, sest vastasel juhul ei pruugi hilinenud ravist enam palju kasu olla.

Millised on südamehaiguste riskitegurid?

Sõltumata soost ja vanusest on südamehaiguste kõige olulisemad riskitegurid liigne kehakaal, vähene kehaline aktiivsus, kõrgenenud kolesteroolitase, diabeet, kõrgenenud vererõhk, suitsetamine ja liigne alkoholi tarbimine. Südame seavad ohtu ka vaimne ülepinge, liigne töökoormus ja stress.

Teadlased on kindlaks teinud, et naistel on üheks olulisemaks südamehaiguste põhjuseks just pikaajaline närvipinge ja stress. Naiste südamehaiguste riskifaktorid on ka varajane menopaus, raseduse tüsistused ja autoimmuunsed haigused (nt luupus ja reumatoidartriit). Samuti suurendab riski mõnede ravimite, näiteks suukaudsete rasestumisvastaste vahendite kasutamine.

Noorematel inimestel võib südant ohustada ka ülemäärane kehaline koormus ja oma võimete ülehindamine spordiga tegeledes.

Arstide soovitused riskitegurite esinemise korral:

  • Toitu tervislikult ja mitmekesiselt.

  • Säilita tervislik kehakaal, vabane liigsetest kilodest.

  • Liigu regulaarselt, tegele igapäevaselt aeroobse treeninguga (kõndimine, ujumine, rattasõit).

  • Loobu suitsetamisest ja piira alkoholitarbimist.

  • Hoia oma kolesteroolitase normi piires.

  • Käi regulaarselt arsti juures oma südame tervist kontrollimas.

  • Kasuta looduslikke südame tervist tugevdavaid vahendeid.

Looduslikud vahendid südame tervise toetuseks

Inimestel, kellel on südamehaiguste riskitegurid, soovitavad arstid kasutada südant toetavaid looduslikke vahendeid. Uut ja kõige tõhusamat südamele ning veresoonkonnale mõeldud toodete põlvkonda esindab looduslik komplekspreparaat Cardilong.

Cardilongi koostisse kuuluvad ravimtaimede ekstraktid, mineraalid ja bioloogiliselt aktiivsed ained (koensüüm Q10, aminohapped, vitamiinid), mis toetavad ja tugevdavad südame tervist ning aitavad säilitada südame normaalset ning ühtlast rütmi. Selline tasakaalustatud koostis kergendab südame koormust ja tagab südame häireteta töö pikkadeks aastateks. Cardilongi soovitatakse südamehaiguste riskirühma kuuluvatele inimestele, aga ka aktiivsetele harrastussportlastele. Lisaks sobib Cardilong südame toetuseks hästi nii noorematele kui ka eakamatele inimestele.

Südame tervise eest on pika ja tegusa elu nimel mõistlik hoolt kanda igas eas. Ära jäta tähelepanuta varajasi sümptomeid ja konsulteeri alati arstiga, kui sul on kahtlusi oma südame tervise osas. Paljud südame- ja veresoonkonnahaigused on elustiili ning toitumise muutmise ja südame tervist tugevdavate vahenditega edukalt välditavad. Terviseteadlikkus ja ennetamine on võtmetegurid, mis aitavad säilitada tervet südant ning loovad eelduse õnnelikuks eluks.

Cardilong on saadaval apteekides kõikjal Eestis ja hetkel soodushinnaga www.kbmtervis.ee e-poes SIIN ja Apotheka apteekides.

Jaga
Kommentaarid