Üks peamisi pohmelli põhjuseid on alkoholi lagundamisel tekkiv mürgine aine aldehüüd. Organism lagundab alkoholi kahes etapis: esmalt muudetakse see ensüümide toimel mürgiseks aldehüüdiks ja seejärel ohutuks äädikhappeks, mis organismist väljutatakse. Kui on joodud suuremas koguses alkoholi, siis ei jõua maks piisavalt kiiresti aldehüüdi lagundada, see kuhjub organismis ja tagajärjeks ongi pohmell.

Lisaks rikub alkohol soole mikrofloorat ja tekitab niinimetatud „lekkiva soole“ sündroomi, mille tõttu satub verre suuremal hulgal jääk- ja mürkaineid. See süvendab veelgi joomisjärgset halba enesetunnet.

Kuidas pohmelli leevendada?

Kuigi pohmelli ei ole võimalik täielikult vältida, on olemas mitmeid meetodeid, mis võivad aidata leevendada selle sümptomeid ning kiirendada taastumist.

Viimasel ajal on maailmas hakatud üha enam uurima pohmelli seost seedetrakti ja soolestiku mikroflooraga. Uuringud kinnitavad, et teatud probiootikumid ja teised bioaktiivsed ained võivad edukalt leevendada alkoholi jääknähte.

Nüüd on Eestiski saadaval esimene probiootikumidel põhinev toode alkoholi jääknähtude leevendamiseks – Biroxia Detox.

Mis on Biroxia Detox?

Biroxia Detox on uudne teaduspõhine toode pohmeluse nähtude leevendamiseks. Toote koostisse kuuluvad erilised probiootilised bakterid, alkoholi lagundavad ensüümid, aminohape L-tsüsteiin ja teised bioaktiivsed ained, mille koosmõju aitab leevendada alkoholi tarbimisele järgnevat halba enesetunnet.

Biroxia Detoxi kapslid toimivad põhiliselt kahes kohas: soolestikus ja maksas.

Aktiivsed ensüümid kiirendavad alkoholi lagundamist juba seedetraktis. Vereringesse imendub vähem alkoholi ja mürgist aldehüüdi.

Probiootilised bakterid taastavad soolestiku mikrofloora ning sooleseina normaalse läbilaskvuse, mis takistab mürkainete pääsu verre.

Aminohape L-tsüsteiin kiirendab aldehüüdi kahjutuks tegemist maksas. Koensüüm Q10, vitamiinid B3, B6 ja foolhape toetavad samuti maksa puhastusprotsesse.

Biroxia Detoxi põhilised omadused:

  • Alkoholi lagundamise kiirendamine soolestikus. Verre imendub vähem alkoholi ja mürgist aldehüüdi.

  • Sooleseina läbilaskvuse normaliseerimine: verre satub vähem mürkaineid.

  • Maksa puhastusprotsesside ergutamine.

  • Aldehüüdi kahjutuks tegemise kiirendamine maksas.

  • Pohmeluse kesknärvisüsteemiga seotud nähtude leevendamine.

Parima tulemuse saamiseks lugege pakendilt kasutusjuhiseid.

Tähelepanu!

Biroxia Detox ei hoia ära joobeseisundit ega kaitse organismi alkoholi liigse või pikaajalise tarbimisega seotud kahjustuste eest. Tervise säilitamise huvides on soovitatav vältida alkoholi tarbimist või tarbida alkoholi ainult mõõdukas koguses.

Biroxia Detox on müügil apteekides üle Eesti ja hetkel soodushinnaga KBM Tervis e-poes.

Kuidas pohmeluse tekkimist vältida?

Kuldne tarkus seisneb selles, et pohmelust on lihtsam ära hoida kui seda ravitseda. Siit leiad kõige olulisemad soovitused, kuidas alkoholi tarbimisele järgenevat halba enesetunnet vältida:

  • Joo mõõdukalt. Mida väiksem on tarbitud alkoholikogus, seda väiksem on ka tõenäosus, et tekib pohmelus.

  • Ära liialda tumedate alkohoolsete jookidega, nagu punane vein, portvein ja brändi. Need joogid sisaldavad aineid, mis toovad kaasa raskema pohmeluse.

  • Ära joo eri liiki alkoholi läbisegi, kuna see ärritab seedetrakti ja põhjustab halba enesetunnet.

  • Joo vett. Alkoholi tarbimise ajal on tervisele kasulik juua piisavas koguses vett, mis hoiab ära vedelikupuuduse tekke ja leevendab võimalikke jääknähte.

  • Söö piisavalt. Enne alkoholi tarbimist ja ka joomise ajal söö kindlasti kõht täis! Nii imendub alkohol aeglasemalt, sa jääd vähem purju ja ka jääknähud on leebemad.

  • Kasuta pohmeluse nähte leevendavat preparaati Biroxia Detox.

Jaga
Kommentaarid