Kurva statistika peamine põhjus – kõrgenenud kolesteroolitase

Väide, et kolesterool on tervisele kahjulik, ei pea paika. Ilma kolesteroolita ei saaks me elada. Kolesterool on lipiid, mis on rakumembraanide oluline komponent ja mitmete elutähtsate ainete tootmise tooraine. Kolesterool on eluks vajalik, kuid kõrgenenud kolesteroolitase on äärmiselt ohtlik. Selle tagajärjeks on ateroskleroosi ehk veresoonte lupjumise tekkimine.

Kõrgenenud kolesteroolitaseme tagajärjeks on ateroskleroosi ehk veresoonte lupjumise tekkimine.

Ateroskleroosi algpõhjuseks on niinimetatud „halva“ kolesterooli ja triglütseriidide ladestumine arterite siseseintele. Esialgu tekivad seal rasvnaastud, mis ajapikku lubjastuvad ning muudavad veresooned hapramaks ja jäigemaks. Lubjastunud naastud suurenevad, hakkavad verevoolu takistama ja võivad põhjustada veresoonte ummistusi ehk trombe. Selle tõttu võivad tekkida rasked eluohtlikud haigusseisundid – südameinfarkt või ajuinsult.

Kontrolli oma kolesteroolitaset!

Kolesteroolitase määratakse vereanalüüsidega, mida saad lasta teha oma perearsti juures. Südamearstide seisukoht on, et iga täiskasvanu peaks kindlasti laskma oma kolesteroolitaset kontrollida. Nooremad inimesed peaksid seda testi kordama iga viie aasta järel. Vanemaks saades tuleks oma kolesteroolitaset sagedamini kontrollida. Pärast 40. eluaastat on soovitav kolesteroolitaset mõõta igal aastal.

Kolesteroolinäitude hindamisel tuleb mõista, et näitajaid ei saa tõlgendada kõigi inimeste puhul ühtemoodi, sest südame-veresoonkonna haiguste riskiga patsiendid peavad ravi tulemusel jõudma just neile sobiva näitajani. Normaalseks peetakse seda, kui üldkolesterooli väärtus on alla 5 mmol/l, LDL-kolesterooli tase alla 3 mmol/l ning triglütseriidide tase alla 1,7 mmol/l. „Hea“ kolesterooli ehk HDL-kolesterooli näitaja peaks olema suurem kui 1,0 mmol/l.

Võtmetähtsusega on tervislik eluviis

Parim viis normaalset kolesteroolitaset hoida on tervislike eluviiside järgimine ja piisav kehaline aktiivsus. Regulaarne kehaline aktiivsus suurendab niinimetatud „hea kolesterooli“ taset, tõstab toonust ja parandab meeleolu. Mõistlik on tegeleda selliste tegevustega, mis sulle meeldivad ja rõõmu pakuvad – isegi üks tund kõndimist päevas tuleb tervisele kasuks.

Kolesteroolitaseme ohjamiseks on väga oluline õige ja tervislik toitumine.

Kolesteroolitaseme ohjamiseks on väga oluline õige ja tervislik toitumine. Võimalikult palju peaks sööma värskeid kiudainerikkaid aed- ja puuvilju ning kala. Vähendama peaks rasvase liha, soola, rämpstoidu ja maiustuste tarbimist. Toidu valmistamisel tuleks eelistada taimseid toiduõlisid ning toidu praadimise ja frittimise asemel kasutada keetmist, grillimist või hautamist. Kindlasti peaks loobuma suitsetamisest. Kolesteroolitaseme normaliseerimiseks on apteekides saadaval erinevad retseptivabad preparaadid.

Kolesterooli alandav abi apteegist

Heaks valikuks on AteroLip Complex – uudne looduslik kolesteroolitaset normaliseeriv preparaat. AteroLip Complex sisaldab punase riisi monakoliin K-d, suhkruroost saadud polükosanooli, kurkumiini, oliivilehtede standardiseeritud kuivekstrakti, koliini, niatsiini ja vitamiini B12.

AteroLip Complexi bioaktiivsed ained toimivad koos, tugevdades üksteise positiivset mõju:

  • Monakoliin K, kurkumiin ja polükosanool pidurdavad kolesterooli, sealhulgas „halva“ LDL-kolesterooli tootmist organismis ning pärsivad toidus oleva kolesterooli imendumist. Niatsiin toetab ja tugevdab monakoliin K positiivset mõju.

  • Koliin on vitamiinilaadne aine, mis toetab maksatalitlust ning normaliseerib rasvade ja kolesterooli ainevahetust.

  • Oliivilehtedes sisalduv hüdroksütürosool on kõige tugevam looduslik antioksüdant, mis aitab vältida veresoonte lupjumist.

  • Vitamiin B12 vähendab homotsüsteiinitaset organismis. Homotsüsteiini kõrgenenud taset peetakse oluliseks südamehaiguste riskifaktoriks.

Eesti ja Läti arstide osalusel läbi viidud uuring tõestas veenvalt AteroLip Complexi efektiivsust kolesteroolitaseme normaliseerimisel. Uuringus osales 105 kõrgenenud kolesteroolitasemega patsienti. Pärast kolmekuulist AteroLip Complexi kasutamist alanesid patsientidel märgatavalt nii üldkolesterooli, LDL-kolesterooli kui ka triglütseriidide väärtused. Parim tulemus (kõige suurem näitude alanemine) saavutati patsientidel, kelle uuringueelne üldkolesterooli väärtus oli üle 6,2 mmol/L ja LDL-i väärtus üle 5,0 mmol/L.

AteroLip Complex on saadaval apteekides kõikjal Eestis ja aprillis soodushinnaga www.kbmtervis.ee SIIT

Märksõnad

  • Kolesterool

  • Kolesteroolitase

  • Kõrge kolesterool

  • Kolesteroolitaseme alandamine

  • Kolesteroolitaseme määramine

  • Veresoonte lupjumine

  • Ateroskleroos

  • Südamehaigused

  • Südame tervis

  • Veresoonte tervis

  • Infarkt

  • Insult

  • Düslipideemia

  • LDL-kolesterool

  • Triglütseriidid

Jaga
Kommentaarid