TEST | „Nagu sööks pähklitäidisega kooki või sõõrikut.“ Kõik valgupudingud ei maitsegi nagu haiglatoit
Klassikaliste piimatoodete kõrval võib poeriiulitel märgata üha suuremat valikut valgupudinguid, -jogurteid ja -jooke. Need tooted sisaldavad tavalistest jogurtitest ja pudingutest enamasti vähem süsivesikuid, kuid rohkem valke. Tervis Pluss korraldas pimedegustatsiooni, et selgitada välja, millised on maitsvad ja millised mitte. Ja mida soovitab tervislikkuse mõttes toitumisekspert?
Olgu korrektsuse huvides märgitud, et katses osales neli valgupudingut, üks vahutekstuuriga valgutoode ehk valgu-mousse ja üks Islandi stiilis jogurt.
Palusime valitud tooteid maitsta viiel inimesel, ilma et nad teaksid, millise tootja valgupudinguga on tegu. See tähendab, et maitsjad ei teadnud ka toodete koostisosi. Ülesanne oli hinnata toodete maitset ja tekstuuri ning öelda ausalt, kas nad ostaksid sellist toodet. Seejuures ei olnud maitsjad valgupudingute tarvitajad, nii mõnegi jaoks oli pimetest esimene kord sellist toodet proovida.
Siin on degustatsiooni tulemused koos maitsjate kommentaaridega. Alustame kõige vähem meeldinud tootest ja lõpetame katse võitnud tootega, mida kõik maitsjad ostaksid.