Sellist seisundit nimetataksegi diabeetiliseks jalaks, mille tunnuseks on sügavad haavandid, millega kaasneb kõrge infektsioonioht, muutused jalakujus ja kõnniviisis. Jättes sellised tunnused tähelepanuta ja ravita, võib diabeetiline jalg põhjustada jala mõne osa või kogu jala amputatsiooni.

Seega on äärmiselt tähtis pöörata erilist tähelepanu diabeetilise jala tekkimise ennetusele. Veresuhkrutaseme kontrolli alla saamine ja õrnatoimeliste nahka niisutavate toodete kasutamine on kõige tõhusam viis diabeetilise jala ennetamiseks.

Õnneks on diabeedihaigete elukvaliteedi parandamiseks saadaval mitmeid lahendusi, mis pakuvad tuge ja toetust. Nüüdsest on Eestis saadaval ka uudistooted, mis on loodud spetsiaalselt diabeetilise jala vajadusi silmas pidades: Difoprev System ja vahtkreem Skinbetix. Need on uuenduslikud, patsiendisõbralikud ja kliiniliselt uuritud tooted, mis on välja töötatud, võttes arvesse diabeetikute pidevat tagasisidet.

Difoprev System koosneb eelniisutatud põlvikutest ja niisutuskapslitest, mille toime põhineb patenditud ning kliiniliselt uuritud nanotehnoloogilisel meetodil. Difoprevi põlviku kangakiud on kaetud molekulaarse kilega, mis sisaldab mikrokapsleid. Mikrokapslid sisaldavad bioloogiliselt aktiivseid glükoproteiine, mis transpordivad toimeaineid läbi naha. Kui Difoprevi põlvik puutub kokku nahaga, siis mikrokapslid avanevad ning neis sisalduvad toimeained hakkavad nahka ühtlaselt imenduma ja hoiavad naha niiskena. Difoprev stimuleerib naha kollageeni ja elastiini tootmist, mis tagab naha elastsuse ning loomuliku seisundi. Nahaalune verevarustus paraneb, väheneb naha pindmiste haavandite tekke oht ja nahk paraneb.

Vahtkreem Skinbetix aitab säilitada naha loomulikku niiskustaset, et vältida naha kuivust ja lõhede teket. See sisaldab uureat, pantenooli ja looduslikke õlisid diabeetilise jala igapäevaseks hooldamiseks. Skinbetix toidab ja niisutab jalga, parandab naha elastsust ning uuenemisvõimet. Vahtkreemis sisalduv avokaadoõli, põldmündi- ja päevalilleõli pehmendavad nahka, soodustavad rakkude uuenemist, säilitavad naha normaalset pH-d ja moodustavad nahale loomuliku kaitsebarjääri. Toode imendub kiiresti ja ühtlaselt ega jäta nahka rasvaseks.

Harmonium Pharma diabeeditooted on aprillis soodushinnaga: www.kbmtervis.ee  SIIT

Kuidas hooldada diabeetilist jalga?

  • Kontrollige oma jalgu iga päev. Otsige nahahaavandeid, punetust ja muid muutusi. Kindlasti kontrollige ka jalataldu.

  • Peske jalgu iga päev sooja vee ja seebiga. Ärge leotage jalgu, sest see võib nahka kuivatada. Pärast jalgade kuivatamist võite varvaste vahel kasutada talki, mis imab niiskust.

  • Varbaküüsi lõigates olge ettevaatlik, sest väiksemadki vigastused võivad viia haavandite tekkeni. Ärge häbenege paluda abi, kui te ise ei saa korralikult küüsi lõigata.

  • Kandke alati hästi istuvaid jalatseid. Jalanõu ei tohi hõõruda. Vältige paljajalu kõndimist, isegi siseruumides.

  • Kaitske jalgu kuuma ja külma eest. Suvel kasutage katmata nahal päikesekaitsekreeme ja ärge kõndige rannas paljajalu. Külma ilmaga kandke sooje sokke.

  • Jalgade verevarustuse parandamiseks püüdke piisavalt kõndida, hoidke jalad ja varbad liikumises. Kui istute, tõstke jalad maast kõrgemale. Ärge kandke kitsaid sokke.

  • Käige regulaarselt jalakabinetis või raviarsti juures kontrollis. Isegi kui te ei ole ise oma jalgadel muutusi märganud, on hea, kui jalad vaatab üle spetsialist.

  • Nahakuivuse ja lõhede tekke vältimiseks tuleb hoida naha niiskusesisaldust. Selleks peab jalgadele määrima niisutavaid kreeme. Hea on kasutada spetsiaalselt diabeetikutele välja töötatud Difoprevi põlvikuid ja niisutuskapsleid.

Jaga
Kommentaarid