E-sportlased vajavad head füüsilist tervist ja vastupidavust, et olla oma parimas vormis pikaajalistel mängusessioonidel. Regulaarne treening aitab parandada südame-veresoonkonna tervist, suurendada vastupidavust ja vähendada väsimust, mis omakorda võib parandada mängijate jõudlust ja keskendumisvõimet. Paljud fitness-harjutused, nagu kätekõverdused, hantlite tõsted ja pallimängud, võivad aidata parandada käe-silma koordinatsiooni ja peenmotoorikat, mis on olulised oskused e-sportlastele. Need harjutused võivad aidata parandada mängijate reaktsiooniaega ja täpsust. 

Fitness ja treening on olulised ka vaimse tervise jaoks. Füüsiline aktiivsus võib aidata vähendada stressi, ärevust ja depressiooni ning parandada meeleolu ja enesetunnet, mis on oluline ka e-sportlastele, kes võivad kogeda intensiivset survet ja stressi. Kindlasti tuleb leida endale positiivne motivaator. Kunagi ei tohiks motivaatoriks võtta paratamatuid eluprobleeme, millele soovite lahendusi leida. Isegi kui kasiino mängud ja kasiino boonused on ahvatlevad, ei tohiks neid kasutada motivaatorina. 

Siin on mõned viisid, kuidas saate e-sporti ja aktiivset mängurlust integreerida oma aktiivse treeningurutiiniga:

1. Mängige liikudes: Paljud mängud pakuvad võimalusi mängida liikumise ajal. Näiteks võite mängida mobiilimänge samal ajal kui jalutate või jooksete õues, või kasutada mängukonsoole, mis nõuavad füüsilist liikumist, nagu näiteks Nintendo Switch'i mängud, mis kasutavad liigutuste tuvastamist.

2. E-spordi treeningud: E-sportlased peavad olema füüsiliselt ja vaimselt vormis, et saavutada oma parimad tulemused. Lisage oma treeningukavasse füüsilised harjutused, mis parandavad vastupidavust, jõudu ja painduvust. Sellised harjutused nagu jooksmine, jõuharjutused ja venitused aitavad teil olla valmis pikaajaliseks mängusessiooniks.

3. Virtuaalne reaalsus (VR) treeningud: VR-mängud pakuvad mitmekesist ja lõbusat viisi treenimiseks. Näiteks saate mängida VR-mänge, mis simuleerivad tennise, vibulaskmise või isegi tantsimist, need omakorda aitavad teil samal ajal nautida mängimist ja treenimist.

4. Mängi spordialaseid mänge: Paljud spordialased videomängud, nagu FIFA või NBA 2K seeria, pakuvad realistlikke spordi simulatsioone, mis võimaldavad teil kogeda spordialaseid väljakutseid ja strateegiaid ilma oma kodust lahkumata. Kuigi sel puhul ei pruugi olla spetsiaalselt füüsilist liikumist, võimaldavad sellised mängud aga näha trikke ja oskuste kasutamist; hiljem kasutada neid ka reaalselt sporti tehes.

5. Treenige koos sõpradega: Korraldage treeningseansse koos sõpradega, kus saate mängida e-sporti või mängida aktiivseid mänge, mis nõuavad füüsilist liikumist. See mitte ainult ei motiveeri teid treenima, vaid pakub ka võimalust suhelda ja lõbutseda koos teistega.

6. Sõitke rattaga või trenažööriga mängides: Kui olete rattasõidu- või trenažööril, võite kasutada spetsiaalseid hoidikuid, et toetada oma nutiseadet või mängukonsooli ning mängida samal ajal mänge, mis nõuavad vähe tähelepanu, näiteks ristsõna mänge või muusikamänge.

7. Tehke vaheaegu ja venitage: Mängides võib aeg-ajalt unustada või eirata pauside tegemist ja füüsilist sirutust ja venitamist. Veenduge, et võtate regulaarselt pause, et venitada lihaseid, taastada energiat ja vältida lihaspingeid või vigastusi.

Kokkuvõttes võib e-sporti ja aktiivset mängurlust integreerida teie aktiivse treeningu rutiiniga mitmel viisil. Oluline on leida viise, mis sobivad teie eelistuste, elustiili ja treeningu eesmärkidega ning nautida mängimist ja treenimist samaaegselt.


Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid