21.06.2024, 14:10
Kas toorest liha on vaja enne küpsetamist loputada? Teeme selgeks, kuidas lihaga õigesti ümber käia, et ei tekiks ohtu tervisele
(37)Toiduhügieeni professor Mati Roasto selgitab.
Harjumused on erinevad. Osadel inimestel on kombeks toorest liha ja kala enne toiduvalmistamist veega pesta, teised ei pea seda oluliseks. Kuidas tegelikult terviseteadlikult käituda? Asja selgitab toiduhügieeni professor Mati Roasto.
![Liha valmistamisel tuleb hoolikalt kinni pidada toiduhügieeni reeglitest.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/dadfc26a-b4d2-4ead-bd10-768fab26de89.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.7594&cw=0.9&cx=0&cy=0.1186&r=16:9&rotate=0&flip=0)
Liha valmistamisel tuleb hoolikalt kinni pidada toiduhügieeni reeglitest.
FOTO: | Shutterstock
„Mul on harjumus toores kanaliha enne toiduvalmistamist veega üle pesta. Sõbrannadega rääkides olen kuulnud, et nemad nii ei tee. Kuidas tegelikult on õige? Kas toores kana-, looma-, sealiha jne tuleks enne kokkamist üle pesta või mitte?” uurib lugeja.
Oled juba tellija?