Põiepõletik häirib normaalset und, sunnib sind öösiti mitu korda üles tõusma, raskendab tööle keskendumist ja jätab ilma seksuaalelu rõõmust. Loomulikult on vaja sellest ebameeldivast olukorrast kiiresti vabaneda ja põiepõletikust võitu saada.

Mis on põiepõletiku põhjused?

Tavaliselt on põie ja kusiti limaskest mikroobide eest hästi kaitstud ning regulaarne uriinivool takistab bakterite kinnitumist ja kasvu. Olukord muutub siis, kui organismi loomulik kaitsevõime on mingil põhjusel nõrgenenud ning kahjulikel mikroobidel tekib võimalus võimust võtta. Kõige sagedamini põhjustab ägedat põiepõletikku soolebakter Escherichia coli, harvem ka teised bakterid või seened. Algul satub kahjulik bakter kuseteedesse ja liigub sealt üles põide, kus kinnitub põie seinale ning hakkab seal kolooniaid moodustama, põhjustades põletikku.

Tsüstiidi tekkimist võivad soodustada külmetumine, ebapiisav vedelikutarbimine, hügieenireeglite eiramine, kaitsmata suguelu ja rasedus.

Põiepõletik vajab kiiret ravi

Ravimata põiepõletik võib põhjustada tõsisemaid terviseprobleeme, nagu neerupõletik, korduv põiepõletik, põie seina paksenemine ja haavandid. Seetõttu on oluline kiiresti reageerida: kui sul on põiepõletiku sümptomid, alusta ravi võimalikult kiiresti. Tsüstiidi õigeaegne ravi aitab vältida tüsistusi, leevendab sümptomeid ja kiirendab paranemisprotsessi. Apteegist on võimalik retseptivabalt saada erinevaid põiepõletikele mõeldud preparaate. Mõistlik on nende seast valida selline, millest ka tõesti abi on.

Tõhusad vahendid põiepõletiku vastu

Põiepõletikku tekitavad bakterid kleepuvad põie seintele väikeste karvataoliste jätkete abil.

Neid jätkeid on kahte tüüpi: tüüp 1 (tundlikud D-mannoosile) ja tüüp P (vastupidavad D-mannoosile). Ainsad looduslikud ained, mis takistavad bakterite kinnitumist põie seinale, on D-mannoos ja jõhvikates leiduvad proantotsüanidiinid (PAC).

D-mannoos ja PAC blokeerivad mõlema tüübi jätkete kleepumise põie seintele, takistades bakteritel põie limaskestale kinnitumast ja paljunemast. Kahjulikud mikroobid uhutakse uriinivooluga põiest välja ning välditakse põiepõletiku süvenemist.

Apteegist põiepõletikuvastast vahendit valides tuleks kindlasti eelistada selliseid, mis sisaldavad nii D-mannoosi kui ka jõhvikate proantotsüanidiine. Selline kombinatsioon tagab kindla ja kiire tsüstiidi sümptomite leevenemise.

Parim valik looduslike põiepreparaatide seas

Soluro Duo kapslid sisaldavad D-mannoosi ja kõrge PAC kontsentratsiooniga jõhvikaekstrakti. Nende ainete toimel blokeeritakse põiepõletikku põhjustavate bakterite mõlemat tüüpi jätked, mille tõttu bakterid ei saa limaskestadele kinnituda ning viiakse uriiniga kehast välja. Soluro Duo leevendab kindlalt tsüstiidi sümptomeid ning seda võivad kasutada nii täiskasvanud kui ka lapsed.

Soluro Akut lahustuv pulber on kõige võimsam looduslik põiepõletikuvastane vahend. Soluro Akut on meeldiva vaarikamaitsega lahustuv pulber, mille üks pakike (päevane annus) sisaldab ülisuures koguses D-mannoosi ja kontsentreeritud proantotsüanidiine. Lisaks sellele sisaldab Soluro Akut ka C-vitamiini ning aminohappeid, mis toetavad ja tugevdavad põiepõletikuvastast mõju ning aitavad ära hoida tsüstiidi kordumist. Soluro Akut on mõeldud kasutamiseks ägeda põiepõletiku korral.

Soluro Duo ja Akut on märtsis soodushinnaga saadaval www.kbmtervis.ee e-poes SIIN ning Apotheka apteekides üle Eesti.

Põiepõletik on üsna levinud ja tüütu haigus, mis kipub korduma ja enamasti ei taandu iseenesest. Ravimata jäetud põiepõletik võib kesta pikka aega ja tekitada tüsistusi. Seetõttu on oluline alustada ravi võimalikult kiiresti, et tagada kiire ja täielik paranemine. Heaks valikuks põiepõletikuvastaste vahendite seas on D-mannoosi ja jõhvikate proantotsüanidiine sisaldavad preparaadid, mis aitavad vältida bakterite kinnitumist põies, hõlbustades nii nende väljutamist uriiniga.

Jaga
Kommentaarid